Καιρός: Από τα πρόθυρα καύσωνα στις αλυσίδες λόγω χαλαζόπτωσης!

Σφοδρή καταιγίδα με χαλάζι στις Πρέσπες και την Καστοριά

Αλλάζει το  σκηνικό του καιρού φέρνοντας τοπικές βροχές, ισχυρές καταιγίδες σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις βοριάδες. Ήδη το νέο κύμα κακοκαιρίας έπληξε την περιοχή των Πρεσπών και την Καστοριά, όπου σημειώθηκε σφοδρή χαλαζόπτωση.   

Καιρός: Ζέστη το Σαββατοκύριακο και μετά κάθετη πτώση θερμοκρασίας

χαλάζι

Χαλάζι (φωτογραφία αρχείου Ευρωκίνηση)    

Χθες τη νύχτα ο καιρός  στην περιοχή των Πρεσπών θύμιζε καταχείμωνο, λόγω της σφοδρής καταιγίδας, που συνοδευόταν από έντονη χαλαζόπτωση, και ισχυρούς ανέμους. Η χαλαζόπτωση είχε μικρή διάρκεια, αλλά ήταν τόσο έντονη που για να κινηθούν τα αυτοκίνητα , εκείνη την ώρα στο παγωμένο οδόστρωμα, χρειάζονταν ακόμη και αντιολισθητικές αλυσίδες!  

Καιρός: Η πρώτη πρόβλεψη για τον φετινό χειμώνα στην Ελλάδα

Από το χαλάζι, που είχε μέγεθος καρυδιού, προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές σε εκατοντάδες στρέμματα καλλιεργειών με φασόλια , που καταστράφηκαν ολοσχερώς λίγο πριν τη συγκομιδή.  Η Πυροσβεστική κλήθηκε να απομακρύνει δέντρα που ξεριζώθηκαν, ενώ αρκετές είναι οι ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα. 

Δεκαπέντε λεπτά χαλαζιού σε μέγεθος κερασιού ήταν αρκετά για προκαλέσουν ολική καταστροφή στους οπωρώνες της Καστοριάς που αυτή την περίοδο οι καλλιεργητές βρίσκονται στο στάδιο της συγκομιδής.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top