Μετρό: Αντίστροφη μέτρηση για τους τρεις σταθμούς του Πειραιά

Ζήτημα ημερών να δοθούν στο κοινό οι σταθμοί

H αντίστροφη μέτρηση για τη λειτουργία των τριών σταθμών του Mετρό στον Πειραιά ξεκίνησε.

Έτοιμο στα τέλη του 2023 το μετρό Θεσσαλονίκης

Από το πρωί της Δευτέρας γίνονται δοκιμαστικά δρομολόγια σε κανονική ροή, έτσι ώστε όλα να είναι έτοιμα σε λίγες μέρες για να ανοίξουν οι σταθμοί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Σαραντάκου για το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star, είναι ζήτημα ημερών να δοθούν στο κοινό οι τρεις σταθμοί του Μετρό του Πειραιά.

Μετά από 9 χρόνια απομακρύνθηκαν οι λαμαρίνες και οι νέες πλατείες στο κέντρο της πόλης είναι πλέον έτοιμες. Τα δοκιμαστικά δρομολόγια -χωρίς φυσικά επιβάτες- ξεκίνησαν από το πρωϊ της Δευτέρας.

Πρόκειται για μια ανάσα στο κυκλοφοριακό του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής, αφού οι τρεις σταθμοί, στα Μανιάτικα, στο Λιμάνι και στο Δημοτικό Θέατρο, θα αυξήσουν την επιβατική κίνηση κατα 132.000 επιβάτες, ενώ από το αεροδρόμιο θα μπορεί κανείς να φτάσει στο λιμάνι του Πειραιά σε λιγότερο απο μία ώρα.

Εξάλλου, με τη λειτουργία του Μετρό αναμένεται να υπάρξει μείωση της κυκλοφορίας των Ι.Χ. κατα 23.000 σε ημερήσια βάση, γεγονός που θα επιφέρει και μείωση στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 120 τόνους την ημέρα.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top