Έτοιμο στα τέλη του 2023 το μετρό Θεσσαλονίκης

Οι συρμοί θα ελέγχονται ηλεκτρονικά και θα κινούνται χωρίς οδηγό

Μετρό Θεσσαλονίκης

Τις πρώτες μετακινήσεις τους θα μπορούν να κάνουν με το μετρό Θεσσαλονίκης οι κάτοικοι της συμπρωτεύουσας στα τέλη του 2023, καθώς το έργο βρίσκεται στην τελική του φάση.

Η λειτουργία του θα  θα αλλάξει τη μορφή της πόλης και θα βελτιώσει σημαντικά την καθημερινότητα των πολιτών, όπως τόνισε ο  ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Έτσι θα είναι το μετρό Θεσσαλονίκης - Βίντεο από τις δοκιμαστικές διαδρομές

Ο κ. Καραμανλής ξεναγήθηκε στο Κέντρο Ελέγχου και Λειτουργίας του έργου, που βρίσκεται στην Πυλαία.

Τα δοκιμαστικά δρομολόγια έχουν ξεκινήσει κανονικά, με τον υπουργό να τονίζει χαρακτηριστικά πως «βρισκόμαστε στην τελική φάση ενός έργου, το οποίο -θα μου επιτρέψετε να πω- είχε καταντήσει το πιο σύντομο ανέκδοτο».

Μέτρα για εξοικονόμηση ενέργειας: Στόχος η μείωση κατά 10% στο Δημόσιο

«Είναι σπάνιο να θέτεις χρονοδιάγραμμα σε έργα που είναι τόσο περίπλοκα. Σε αυτό εμμένουμε και πλέον ακόμα και οι πιο δύσπιστοι διαπιστώνουν ότι αυτό το έργο ολοκληρώνεται», σημείωσε.

Κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος: Ποιοι δικαιούνται φθηνότερο ρεύμα

Η κίνηση των 18 συρμών θα ελέγχεται ηλεκτρονικά και θα κινούνται χωρίς οδηγό, με τα δρομολόγια να προγραμματίζονται κάθε βράδυ και το τρένο να ξεκινά μόνο του το πρωί.

Όπως τόνισε ο υπουργός, το αμαξοστάσιο του μετρό Θεσσαλονίκης είναι από τα πιο σύγχρονα στην Ευρώπη και θα αποτελέσει ένα στολίδι όχι μόνο για την πόλη, αλλά για όλη την Ελλάδα, επαναλαμβάνοντας ότι με την ολοκλήρωσή του αποδεικνύεται ότι «στην πόλη μπορούμε να έχουμε και αρχαία και μετρό».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top