Βίντεο ντοκουμέντο: Tο Star στα μυστικά περάσματα διακινητών στον Έβρο

Οδοφράγματα, drones και περιπολίες στα μυστικά περάσματα

Στον Έβρο ο Ερντογάν «σπρώχνει» όλο και περισσότερους μετανάστες προς την Ελλάδα. Η Κατερίνα Ρίστα με την κάμερα του Star έκανε αυτοψία στα μυστικά περάσματα των διακινητών.

Επίσκεψη Θεοδωρικάκου στον φράχτη του Έβρου 

Όπως φαίνεται στις αποκλειστικές φωτογραφίες που προβλήθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, μια ομάδα 50 μεταναστών έφτασε από την Τουρκία έφτασε παράνομα από την Τουρκία στο χωριό Πόρος, στις Φέρες, παρά το γεγονός ότι στην περιοχή έχει υψωθεί απαγορευτικό τοίχος 30 χλμ.

Στο βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε η δημοσιογράφος του Star, ακούγονται ακρίτες να τους φωνάζουν, όμως εκείνοι δεν ανταποκρίνονται.

Στην αυτοψία του Star κατα μήκος του φραχτη καταγράφηκαν τα κρυφά μονοπάτια των διακινητών.

Εβρος

Έβρος 2

Έβρος 3

Σε άλλη εικόνα ντοκουμέντο, τουρκικό όχημα φαίνεται να κάνει έργα για να περάσουν οι βάρκες των εμπόρων ελπίδας.

'Εβρος: Οδοφράγματα, drones και περιπολίες στα μυστικά περάσματα

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Κατερίνας Ρίστα, οι δουλέμποροι εκμεταλλεύονται τη μορφολογία του εδάφους, καθώς σε ορισμένα σημεία ο φράχτης δεν μπορεί να πατήσει στον ποταμό, είναι τέτοιο το έδαφος που δεν το επιτρέπει.

Εκεί, λοιπόν, δημιουργούνται κενά και  τα αξιοποιούν σαν μυστικά περάσματα. Άλλα είναι πιο εύκολα προσβάσιμα κι άλλα όχι. Κι εκεί όμως υπάρχουν αντίμετρα που βάζει η ελληνική πλευρά. 

Ο στρατός έχει τοποθετήσει αυτοσχέδια οδοφράγματα σε συγκεκριμένα επικίνδυνα σημεία και ταυτόχρονα έχει οργανώσει  περιπολίες αποτροπής  από δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας. Περιπολίες που είναι συνεχείς, ενώ υπάρχουν drone με εμβέλεια 10 χιλιομέτρων. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top