Επίσκεψη Θεοδωρικάκου στον φράχτη του Έβρου 

Το μήνυμα που έστειλε στην Τουρκία με δήλωσή του στο Star

To video του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τα μυστικά περάσματα διακινητών στον Έβρο και τις δηλώσεις Τ. Θεοδωρικάκου στο Star  

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του φράχτη στον Έβρο και η αποτελεσματικότητά του βάσει των στοιχείων αποτροπής παράνομης εισόδου στη χώρα ( 1.500-2.000 άτομα ημερησίως) παρουσιάστηκαν στον αναπληρωτή πρωθυπουργό για θέματα ασφάλειας και δημόσιας τάξης και υπουργό Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Ivan Demerdzhiev κατά τη σημερινή από κοινού επίσκεψη του με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, στον φράχτη στην περιοχή του Πόρου στον Έβρο.

Τουρκία: Ετοιμάζει υβριδική επίθεση στην Ελλάδα με «όπλο» το μεταναστευτικό


Θεοδωρικάκος στο Star: Aπαντάμε στην τουρκική προκλητικότητα

«Απαντάμε στην τουρκική προκλητικότητα με προάσπιση των συνόρων με εγρήγορση και με ενίσχυση συνεργασίας με τους εταίρους μας ώστε τα σύνορά μας να φυλάσσονται αποτελεσματικα» είναι το μήνυμα που έστειλε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη με δήλωσή του στο Star από τον Έβρο.   

Ερντογάν μαινόμενος στον ΟΗΕ με fake news κατά της Ελλάδας!  

Ο κ.  Θεοδωρικάκος απάντησε επίσης στην ερώτηση της απεσταλμένης του Star Κ. Ρίστα για την επέκταση του φράχτη:  «Η απόφαση του ΚΥΣΕΑ είναι η κατασκευή άλλων 140 χλμ.  προκειμένου πρακτικά να κλείσουμε όλο το μήκος των συνόρων με την Τουρκία». Όπως πρόσθεσε ο φράχτης έχει αποδειχτεί αποτελεσματικό μέτρο, ενώ για το έργο η Ελλάδα διεκδικεί χρήματα από την ΕΕ. 

«Πληρωμένη» απάντηση της Ελλάδας σε Ερντογάν από Μητσοτάκη – Δένδια 

Όσον αφορά το αν υπάρχει οργανωμένη επιχείρηση προώθησης των μεταναστών από την Τουρκία, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε: Όλο αυτό το διάστημα η Τουρκία  εργαλειοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους, μετανάστες, τους προωθεί πολλές φορές και με τη βία. Κάθε μέρα 1500 -2000 άτομα αποτρέπονται να μπουν στην Ελλάδα». 
 

Ο φράχτης θα συνδυαστεί με ηλεκτρονικά μέσα απιτήρησης 

«Ο φράχτης είναι πολύ ισχυρό μέσο, θα συνδυαστεί με πολύ σημαντικά μέτρα ηλεκτρονικής επιτήρησης και σε αυτά Ελλάδα και Βουλγαρία έχουμε συνεργασία την οποία θα αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο με τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές», δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος. 

Χαρακτηρίζοντας ως εξαιρετική τη σημερινή συνάντηση με τον Βούλγαρο ομόλογό του στην Αλεξανδρούπολη, τόνισε την άριστη συνεργασία των δύο χωρών και στον τομέα της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης.

Ρουσόπουλος: Να ζητήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ συγγνώμη για τον Έβρο, όπως η ΜΚΟ 

«Μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες, έχουμε στενότατη συνεργασία με τη Βουλγαρία...Έχουμε συμφωνήσει ότι ενισχύουμε και συντονίζουμε τις κοινές μας προσπάθειες... Θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να βάλουμε τέλος στην παράνομη μετανάστευση. Ό,τι πρέπει και στη συνεργασία μας σε επίπεδο αστυνομικών αρχών ώστε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά όλα τα εγκληματικά κυκλώματα τα οποία διακινούν παράνομα ανθρώπους και να βάλουμε τέλος στις τουρκικές προκλήσεις οι οποίες δημιουργούν προβλήματα σε ολόκληρη την περιοχή», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Θεοδωρικάκος: Απροσπέλαστα τα σύνορά μας και στον Έβρο 

Από τον φράχτη και παρουσία του κ. Demerdzhiev ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επανέλαβε ότι «τα σύνορά μας είναι απροσπέλαστα και στον Έβρο. Αυτή τη στιγμή να μην έχει κανείς καμία αμφιβολία ότι τα σύνορα της Ελλάδας δεν μπορεί να τα περάσει κανείς παράνομα».

Από την πλευρά του ο κ. Demerdzhiev δήλωσε ότι ήταν πολύ σημαντικό για τον ίδιο να δει δια ζώσης τον φράχτη, ένα αποτελεσματικό τεχνικό έργο, όπως είπε, για την υπεράσπιση των συνόρων. Επανέλαβε την αναγκαιότητα ύπαρξης κοινού στόχου, συντονισμένων ενεργειών και κοινών μέτρων για την υπεράσπιση των συνόρων των δύο χωρών καθώς και της στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην επίτευξη των συγκεκριμένων στόχων δεδομένου ότι είναι ένα πρόβλημα που αφορά την Ε.Ε. και ως εκ τούτου πρέπει να επιλυθεί με τη συνδρομή και τη συνεργασία όλων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top