«Πληρωμένη» απάντηση της Ελλάδας σε Ερντογάν από Μητσοτάκη – Δένδια 

Μετά το «ράπισμα» από τον ΥΠΕΞ έρχεται και συνέχεια από τον πρωθυπουργό   

«Πληρωμένη» απάντηση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης απόψε με συνέντευξή του, αλλά και την Παρασκευή,  μιλώντας στον ΟΗΕ. Η προσπάθεια του Τούρκου Προέδρου να πάρει τη ρεβάνς από την ομιλία του Πρωθυπουργού στο Κογκρέσο, επιδιδόμενος σ' ένα απίστευτο, ανθελληνικό, σόου στα Ηνωμένα Έθνη... απέτυχε. Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, αποδόμησε μία προς μία τις έωλες κατηγορίες του. 

ΓΣ ΟΗΕ: Ερντογάν μαινόμενος με fake news κατά της Ελλάδας!  

Το σόου του Ερντογάν στον ΟΗΕ και η «πληρωμένη» απάντηση της Ελλάδας  

«Η Ελλάδα με τις παράνομες και απερίσκεπτες επαναπροωθήσεις μετατρέπει το Αιγαίο σε ένα νεκροταφείο μεταναστών» ισχυρίσθηκε ο Ερντογάν μου πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι «την περασμένη εβδομάδα το 8 μηνών μωρό Ασίμ και ο 4 ετών Αμπντουλ Ουχάμπ πέθαναν μαζί με την οικογένειά τους, όταν το ελληνικό λιμενικό βούλιαξε τη βάρκα τους», ζητώντας μάλιστα η Ευρώπη και οι υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών να πουν ένα stop  σε αυτές τις σκληρότητες που αποτελούν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας»!  

Ο Ερντογάν στο ανθελληνικό του show στη ΓΣ του ΟΗΕ

Ο Ερντογάν στο ανθελληνικό του show στη ΓΣ του ΟΗΕ 

Οι Τούρκοι βγάζουν πάλι το Oruc Reis για έρευνες! 

Ο Ερντογάν προχώρησε μάλιστα και σε μία «απαξιωτική» δήλωσή του για την Ελλάδα, εμφανίζοντας παράλληλα την Τουρκία περίπου σαν… υπερδύναμη.  «Αυτές οι χώρες κάνουν επίδειξη δύναμης και υποβιβάζουν τον εαυτό τους σε μία κωμική κατάσταση» υποστήριξε ο Ερντογάν ο οποίος ανέφερε και ότι η Ελλάδα «εφαρμόζει πολιτικές διακρίσεων και καταπίεσης σε βάρος της τουρκικής- μουσουλμανικής μειονότητας». 
Ο Τούρκος πρόεδρος δεν τόλμησε πάντως να θέσει ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών, έχοντας υπόψη του ίσως ότι κάτι τέτοιο θα καθιστούσε πασιφανείς τις επεκτατικές  επιδιώξεις του σε βάρος της Ελλάδας.   
   

Δένδιας: Η χώρα που εργαλειοποιεί το  μεταναστευτικό έρχεται να κατηγορήσει την Ελλάδα    

«Η χώρα που εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό, θέτοντας σε κίνδυνο δεκάδες χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, έρχεται να κατηγορήσει την Ελλάδα, ακόμη και για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Χρησιμοποιώντας, μάλιστα, ψευδή στοιχεία, τα οποία έχουν απαντηθεί εδώ και 10 ημέρες» τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, από τη Νέα Υόρκη όπου βρισκόταν και ο ίδιος. 

Δένδιας προς Ερντογάν: Σταματήστε τα ψέματα και λογικευτείτε! 

«Θα ήταν καλό η Τουρκία να απαντήσει τι συνέβη στην ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη και πως η ακμάζουσα άνω των 100.000 κάποτε μειονότητα σήμερα έχει περιοριστεί σε λιγότερο από 5. 000 ανθρώπους. Ή όπως κάποτε λεγόταν... η Τουρκία δεν δικαιούται δια να ομιλεί» ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών.  

Μητσοτάκης: Την Παρασκευή η απάντησή μου στον Eρντογάν  

Απάντηση στα fake news του Ερντογάν θα δώσει ο Πρωθυπουργός  με τη συνέντευξή του το απόγευμα στο Bloomberg, αλλά κυρίως με την ομιλία του την Παρασκευή στον ΟΗΕ, δείχνοντας χάρτες της Γαλάζιας Πατρίδας και του Μπαχτσελί. 

Για την ώρα, ενημερώνει φίλους και συμμάχους. Η αρχή έγινε με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό, Yair Lapid. 

Οικονόμου για Ερντογάν σε ΟΗΕ: Χυδαία προπαγάνδα και fake news

Τουρκικά ΜΜΕ: Πίσω από τα καπρίτσια της Ελλάδας βρίσκονται οι ΗΠΑ 

Τη σκυτάλη από τον Ερντογάν, πήραν τα Τουρκικά ΜΜΕ δείχνοντας πόσο τους ενοχλεί η ελληνοαμερικανική συνεργασία:

«Έχει αποκαλυφθεί ευκρινώς ότι πίσω από τα καπρίτσια που κάνει Ελλάδα την τελευταία περίοδο, βρίσκεται η επιρροή της Αμερικής» υποστήριξε ο αρθρογράφος της Χουριέτ Αμπντουλκαντίρ Σελβί. 

Μετά και το χθεσινό ανθελληνικό παραλήρημα του Ερντογάν, η ελληνική αποστολή στη Νέα Υόρκη είναι πιο αποφασισμένη από ποτέ να απαντήσει στην Άγκυρα, μετέδωσε ο ανταποκριτής του Star στις ΗΠΑ, Δημήτρης Σουλτογιάννης. 

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε Ελληνες ανταποκριτές κατά την άφιξη στο ξενοδοχείο του, υπογράμμισε ότι την Παρασκευή αναμένεται να δούμε μικρές αλλαγές στην ομιλία του οι οποίες όμως θα στοχεύουν άμεσα την Τουρκική προκλητικότητα. 

Διπλωματική πηγή στο Star: Δε θα επιδιώξουμε καμία επαφή με τους Τούρκους - δεν είναι λογικοί συνομιλητές

Τι μετέδωσε ο ανταποκριτής του Star στις ΗΠΑ Δ. Σουλτογιάννης για τον ελληνικό σχεδιασμό στη ΓΣ του ΟΗΕ   

Διπλωματικές πηγές έλεγαν στο Star  ότι οι Τουρκικές κατηγορίες για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν πρόκειται να μείνουν αναπάντητες. Σε κάθε περίπτωση η ελληνική πλευρά στην παρούσα φάση δεν σκοπεύει να επιδιώξει καμία επαφή, σε κανένα επίπεδο με την τουρκική ηγεσία και όπως αναφέρουν κύκλοι του Ελληνικού ΥΠΕΞ, αυτό θα χειροτέρευε την κατάσταση, καθώς οι γείτονες μας δεν είναι λογικοί συνομιλητές. 

Σήμερα αναμένεται και συνέντευξη του πρωθυπουργού στο Bloomberg ο οποίος θα αναφερθεί εκτενώς σε όλα αυτα τα ζητήματα.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει σήμερα τις επαφές του εδώ στη Νέα Υόρκη, με επικεφαλής αμερικανο εβραϊκών οργανώσεων, την διμερή με τον Βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας, ενώ αμέσως μετά θα δει και τον πρόεδρο της Σενεγάλης Macky Sall. Το μεσημέρι (ώρα Νέας Υόρκης) θα παρακαθίσει σε γεύμα το οποίο παραθέτουν προς τιμήν του ομογενειακές οργανώσεις, ενώ απόψε είναι προσκεκλημένος στην δεξίωση που παραθέτει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στους ηγέτες κρατών που συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top