Οι Τούρκοι βγάζουν πάλι το Oruc Reis για έρευνες! 

Πού ετοιμάζεται να κινηθεί το σεισμογραφικό – Η ελληνική αντίδραση    

Οι Τούρκοι ξαναβγάζουν το Oruc Reis για έρευνες, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Ενέργειας, Ντονμέζ, «μαρτυρώντας» ότι η όρεξή τους για τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου έχει ανοίξει για τα καλά. Η Κατερίνα Τσαμούρη μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, πληροφορίες για το πού ετοιμάζεται να κινηθεί το σεισμογραφικό και πώς αντιμετωπίζει η Αθήνα την κίνηση της Άγκυρας. 

ΓΣ ΟΗΕ: Ερντογάν μαινόμενος με fake news κατά της Ελλάδας!  

Όπως ανέφερε, το Oruc Reis βρίσκεται στο λιμάνι Filyos, όπου το «εκσυχγρονίζουν», ώστε να κάνει τρισδιάστατες έρευνες, τον επόμενο μήνα. 
Ήδη έβγαλαν navtex δεσμεύοντας την περιοχή βόρεια της Κύπρου, στην Αττάλεια. Ίσως ακολουθήσουν κι άλλες για άλλη περιοχή. 

Δένδιας προς Ερντογάν: Σταματήστε τα ψέματα και λογικευτείτε! 

Γιατί θα κάνει τρισδιάστατες έρευνες το Oruc Reis 

Το γεγονός ότι οι Τούρκοι θα κάνουν αυτή τη φορά τρισδιάστατες έρευνες, είναι εξέλιξη που «φωνάζει» ότι... κάτι έχουν βρει οι Τούρκοι από τις έρευνες του 2020. Τότε δηλαδή που «ξύριζαν» την περιοχή νοτίως του Καστελόριζου ως την Κρήτη. 

Μητσοτάκης: Κανείς δεν παίζει με την Ελλάδα

Όπως εξηγούν ειδικοί στο Star, πρώτα κάνεις γενικές έρευνες και αν βρεις κάτι, κάνεις και 3D. Κοστίζουν περισσότερο γιατί έχουν μεγαλύτερη ακρίβεια, αλλά «αξίζουν»  γιατί βρίσκουν κοίτασμα. Η Αθήνα τα παρακολουθεί όλα και μάλιστα σήμερα το βράδυ το θέμα συζητάται στην τριμερή των ΥΠΕΞ Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου, Ν. Δένδια, Γ. Κασουλίδη και Σ. Σούκρι, στη Νέα Υόρκη. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top