Μητσοτάκης: Κανείς δεν παίζει με την Ελλάδα

Για τις τουρκικές προκλήσεις ενημέρωσε ο Δένδιας  τους ΥΠΕΞ της ΕΕ    

Κανείς δεν παίζει με την Ελλάδα, ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στην Άγκυρα, η οποία καθημερινά κλιμακώνει την επιθετική ρητορική της κατά της χώρας μας. Για το «κρεσέντο»  των τουρκικών προκλήσεων, ο Νίκος Δένδιας ενημερώνει τους ομολόγους του στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών. 

  

Ο Μητσοτάκης πήγε στον Φάνη Λαμπρόπουλο και έπαιξε «πάρε 5, δώσε 3»

Μητσοτάκης: Δεν τσιμπάμε στις προκλήσεις της Τουρκίας

«Έχουμε επιλέξει να μην τσιμπάμε στις προκλήσεις της Τουρκίας» δήλωσε ο πρωθυπουργός στον Sfera 102,2. «Θα είμαι πολύ αυστηρός ως προς τα όρια που θέτουμε, ξέρουν όλοι ότι δεν παίζουν με την Ελλάδα, από την άλλη πρέπει να συζητούμε και να λύνουμε τις διαφορές μας ή να συζητούμε και να συμφωνούμε ότι διαφωνούμε, χωρίς να πλακωνόμαστε» συμπλήρωσε.  

Στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός - Στον ΟΗΕ οι τουρκικές προκλήσεις

Παραπονιέται ο Σουλτάνος για τα F-16 

Άλλη άποψη φαίνεται να έχει όμως ο Σουλτάνος, ο οποίος επιπλέον παραπονιέται επειδή η Ουάσιγκτον στηρίζει την Ελλάδα αναβαθμίζοντας τα δικά της F-16 και δημιουργεί νέες αμερικάνικες βάσεις στη χώρα μας.   

Έχουμε το εκκρεμές ζήτημα των F-16. Έχουμε προμηθευτεί F-16 από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αντίθετα, όμως, λαμβάνονται ορισμένες πολιτικές αποφάσεις, με αποτέλεσμα την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία» δήλωσε ο Ερντογάν.     

Ο Ν. Δένδιας ενημέρωσε τους ΥΠΕΞ της ΕΕ στη Νέα Υόρκη για τις τουρκικές προκλήσεις 

Στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, Νίκος Δένδιας ενημερώνει τους ομολόγους του για την προκλητικότητα της Άγκυρας. Μάλιστα, χθες βράδυ μοίρασε στη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ αντίγραφα με αυτούσιες τις δηλώσεις Ερντογάν ότι «θα έρθουμε βράδυ» και άλλες προκλητικές και απειλητικές δηλώσεις. 

Δένδιας στη συνάντηση με Κασουλίδη: Ικανοποίηση για την άρση του εμπάργκο 

Όπως ανέφερε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, πρόκειται  για «μια σειρά από ανακοινώσεις, διακηρύξεις, απειλές της Τουρκίας κατά της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης της κυριαρχίας των νησιών του Αιγαίου. Γιατί αυτό έχει πλέον περάσει σε ένα πρωτόγνωρο επίπεδο αποτελώντας μια ξεκάθαρη, απειλή κατά της κυριαρχίας της Ελλάδας». 

 

Νέο «χαστούκι της ΕΕ στην Άγκυρα 

Παράλληλα, ξεκάθαρη είναι η απάντηση που έστειλε ο ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε. στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.  

Μπορέλ κατά Τουρκίας για τις προκλήσεις σε βάρος της Ελλάδας 

«Οι υπερπτήσεις άνωθεν ελληνικού εδάφους, δηλώσεις οι οποίες αμφισβητούν την αδιαπραγμάτευτη κυριαρχία της Ελλάδας επί νησιών του Αιγαίου, καθώς και η κλιμάκωση της εχθρικής ρητορικής εναντίον της Ελλάδας και του ελληνικού λαού, βαίνουν προς την αντίθετη κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης.  

 Πούτιν και Ερντογάν συμφώνησαν για απευθείας πτήσεις στα Κατεχόμενα; 

Την ίδια στιγμή, όπως γράφει η εφημερίδα "Μιλιέτ", Πούτιν και Ερντογάν συμφώνησαν να υπάρξουν απευθείας πτήσεις από τη Ρωσία στα κατεχόμενα και μάλιστα η πρώτη πτήση θα γίνει στις 15 Νοεμβρίου, επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους, με πρώτο επιβάτη τον ίδιο τον Ερντογάν!  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top