Μπορέλ κατά Τουρκίας για τις προκλήσεις σε βάρος της Ελλάδας 

Με απαντητική επιστολή  προς τον Τσαβούσογλoυ  

Μπορέλ

Κριτική στην Τουρκία για τις υπερπτήσεις και τις προκλήσεις κατά της Ελλάδας ασκεί ο Ύπατος Εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική και Ασφάλεια Ζοζέπ Μπρέλ σε απαντητική του επιστολή προς τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.  

Δένδιας: «H Ελλάδα δεν υποτιμά τις διαρκείς απειλές και δεν εφησυχάζει»

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές της χώρας μας, σε απάντηση της πρόσφατης επιστολής του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφορικά με τις ελληνο-τουρκικές σχέσεις και σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, ο Josep Borell απέστειλε πριν από λίγες ημέρες σχετική επιστολή.

Στην εν λόγω επιστολή, ο Ύπατος Εκπρόσωπος επισημαίνει, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

·      Μεταξύ άλλων, οι υπερπτήσεις άνωθεν ελληνικού εδάφους, δηλώσεις οι οποίες αμφισβητούν την αδιαπραγμάτευτη κυριαρχία της Ελλάδας επί νησιών του Αιγαίου, καθώς και η κλιμάκωση της εχθρικής ρητορικής εναντίον της Ελλάδας και του ελληνικού λαού, βαίνουν προς την αντίθετη κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης. Επιπλέον, δημιουργούν μια αρνητική δυναμική, από την οποία δεν υπάρχει κανένα όφελος.

·      Η οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και της Υφαλοκρηπίδας θα πρέπει να γίνεται μέσω καλή τη πίστει διαλόγου, με πλήρη σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και στη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

·      είναι βαθιά πεποίθηση [του ΥΕ/ΑΕ] ότι ο μοναδικός δρόμος για την προώθηση των σχέσεων καλής γειτονίας αποτελεί η σταθερή προσήλωση στις διεθνείς συμφωνίες και στην ειρηνική επίλυση των διαφορών συμπεριλαμβανομένης της προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top