Δένδιας στη συνάντηση με Κασουλίδη: Ικανοποίηση για την άρση του εμπάργκο 

Τριμερής συνάντηση και με τον ΥΠΕΞ της Αρμενίας 

Την έντονη ικανοποίηση της Ελλάδας για την άρση του εμπάργκο όπλων από τις ΗΠΑ εις βάρος της Κύπρου εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στη συνάντηση με τον ομόλογό του της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ιωάννη Κασουλίδη στη Νέα Υόρκη.  Είχε προηγηθεί τριμερής συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου και Αρμενίας, Αραράτ Μιρζογιάν.  

Δένδιας: «H Ελλάδα δεν υποτιμά τις διαρκείς απειλές και δεν εφησυχάζει»

«Νομίζω ότι αξίζουν ευχαριστίες και στον [Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ] Άντονι Μπλίνκεν, αλλά και στους Γερουσιαστές Μενέντεζ και Ρούμπιο», επεσήμανε ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος  πρόσθεσε ότι «θα ήθελα όμως να πω ότι στην ουσία αυτό αποτελεί επιβράβευση της συνεπούς στάσης της Κυπριακής Δημοκρατίας όλα αυτά τα χρόνια. Της νέας αντίληψης, η οποία υπάρχει, συνολικής συμπόρευσης απέναντι σε οποιασδήποτε μορφής επιθετικότητα».

Ανησυχία στο ΥΠΕΞ από την προκλητική συμπεριφορά της Άγκυρας

«Οποιοσδήποτε αναθεωρητισμός, από οπουδήποτε και αν προέρχεται, από οποιαδήποτε χώρα και αν ξεκινάει -και, μάλιστα, με την προσπάθεια η ενεργειακή κατάσταση να λειτουργήσει ως όπλο εις βάρος ορισμένων κρατών και να επιχειρηθούν αλλαγές επί του εδάφους- θα μας βρίσκει αντίθετους» τόνισε επίσης ο κ. Δένδιας, ο οποίος θα έχει μπαράζ επαφών στη Νέα Υόρκη, με την ευκαιρία της ΓΣ του ΟΗΕ.    
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top