Οικονόμου για Ερντογάν σε ΟΗΕ: Χυδαία προπαγάνδα και fake news

«Δε θα αφήσει τίποτα αναπάντητο ο Μητσοτάκης»

Για πρωτόγνωρη προσπάθεια διασποράς fake news έκανε λόγο ο Γιάννης Οικονόμου σχολιάζοντας την προκλητική ομιλία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον ΟΗΕ, όπου ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα πνίγει βρέφη και κατηγόρησε τη χώρα μας για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα δεν τρομοκρατείται, δεν εκφοβίζεται και «ροφανώς δεν αμαυρώνεται από τις ασυναρτησίες από τα ανυπόστατα πράγματα που ειπώθηκαν από το βήμα της γενικής συνέλευσης χθες».

ΓΣ ΟΗΕ: Ερντογάν μαινόμενος με fake news κατά της Ελλάδας!

Ο κ. Οικονόμου είπε πως ο Τούρκος Πρόεδρος διαστρέβλωσε πλήρως την πραγματικότητα και έκανε χυδαία προπαγάνδα, με τελείως ανυπόστατους ισχυρισμούς σε αντίθεση με αυτό που πραγματικά συμβαίνει.

Αγκαζέ Πούτιν και Ερντογάν στη Σύνοδο της Σαγκάης

«Αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι ότι η Τουρκία συστηματικά παραβιάζει διεθνείς συνθήκες που ή ίδια έχει υπογράψει, εργαλειοποιώντας τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, κάνοντας ''πλάτες'' -μη λέω και λίγα, σε λαθροδιακινητές που βάζουν ανθρώπους σε βάρκες και κινδυνεύει η ζωή τους, σε αντίθεση με το ελληνικό κράτος που σώζει ανθρώπινες ζωές και που φυλάει ως οφείλει τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης», σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Θύμισε επίσης πως ο Ερντογάν μίλησε στον ΟΗΕ σε ένα δυσμενές για εκείνον πλαίσιο, όπου:

•    Έχουμε άρση του εμπάργκο προς την Κύπρο για την πώληση όπλων, «και οι Τούρκοι ακόμα περιμένουν».

Δένδιας: Κανένα πεδίο συνεννόησης με Τουρκία μετά το τουρκολιβυκό μνημόνιο

•    Είναι συνεχείς οι δηλώσεις αξιωματούχων ότι πρέπει να γίνονται απολύτως σεβαστά τα σύνορα, η εθνική κυριαρχία, οι διεθνείς συνθήκες.

•    Αναβαθμίζεται διαρκώς η γεωπολιτική και η γεωστρατηγική ισχύς της χώρας μας, γεγονός «που προβληματίζει την άλλη πλευρά».

Έβρος: Επικίνδυνα «παιχνίδια» από ΜΚΟ και ξένα ΜΜΕ  

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να προβληματιστεί μετά τη χθεσινή ομιλία Ερντογάν, αλλά και τις εξελίξεις με τη ΜΚΟ που αναγνώρισε ότι οι πρόσφυγες στον Έβρο δεν ήταν σε ελληνικό έδαφος.

Ο Μητσοτάκης πήγε στον Φάνη Λαμπρόπουλο και έπαιξε «πάρε 5, δώσε 3»

«Πρέπει να μπαίνουν τα όρια όταν αντί να αντιπολιτεύεσαι την κυβέρνηση, αντιπολιτεύεσαι την πατρίδα σου, υιοθετώντας επιχειρήματα, προπαγάνδα, θέσεις, που εκπέμπουν δυνάμεις αλλότριες προς την Ελλάδα και που αποδεικνύεται στο τέλος της ημέρα ότι είναι ψεύτικες και κίβδηλες», υπογράμμισε.

Οι Τούρκοι βγάζουν πάλι το Oruc Reis για έρευνες! 

«Δε θα αφήσει τίποτα αναπάντητο ο Μητσοτάκης»

«Όσο η Τουρκία επιμένει σε αυτή την τακτική, της διαστρέβλωσης και των ψεμάτων, τόσο ενισχύεται η άποψη της διεθνούς κοινής γνώμη ότι εδώ έχουμε έναν εταίρο του ΝΑΤΟ, που κοιτάει σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που θέλει η διεθνής κοινότητα», σημείωσε.

«Που είσαι ρε μεγάλε;»: Ο Μητσοτάκης έπεσε σε Έλληνα ταξιτζή στη Νέα Υόρκη

«Τίποτα δε θα μείνει αναπάντητο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει με την ομιλία του σε διεθνή φόρα, πολύ πρόσφατα στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, ότι γνωρίζει τον τρόπο, βασιζόμενος σε πραγματικά περιστατικά και το διεθνές δίκαιο, να δίνει την εικόνα του τι συμβαίνει στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο υπ’ ευθύνη της Τουρκίας», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top