Χειρόφρενο τραβάνε τα Μέσα Μεταφοράς αύριο Tετάρτη: 24ωρη απεργία

Οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας

Μπλακ άουτ στα Μέσα Μεταφοράς αναμένεται αύριο, Τετάρτη (21/09) στην Αθήνα, καθώς Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ, αστικά Λεωφορεία και Τρόλεϊ θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη έως το τέλος της βάρδιας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ και του ΟΑΣΑ, οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει το Ε.Κ.Α. (Εργατικό Κέντρο Αθήνας) αντιδρώντας στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, που εισάγεται προς ψήφιση στη Βουλή και του οποίου οι διατάξεις σκοπεύουν, όπως αναφέρουν σε σχετικά δελτία Τύπου, στην ιδιωτικοποίηση των συγκοινωνιών και την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων.

ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΚυκλοφοριακό χάος αναμένεται αύριο στην Αθήνα - Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες απεργούν, αντιδρώντας σε Νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών (φωτ. eurokinissi)

Στο πλαίσιο αυτό, στις 12 το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες προγραμματίζουν συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Οικονομικών επί της οδού Νίκης.

Nα κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των εργαζομένων ζητά η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ.

Η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. προσέφυγε άμεσα στη Δικαιοσύνη, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των εργαζομένων, καθώς όπως αναφέρει, δεν έχουν τηρηθεί οι νόμιμες προϋποθέσεις κήρυξης της απεργίας. Η εκδίκαση θα γίνει αύριο το πρωί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Εικοσιτετράωρη απεργιακή κινητοποίηση εξήγγειλαν τα Σωματεία εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ. για την Τετάρτη 21/09/2022, συμμετέχοντας στην απεργία, που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. προσέφυγε άμεσα στη Δικαιοσύνη, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η εν λόγω απεργία, γιατί δεν έχουν τηρηθεί οι νόμιμες προϋποθέσεις κήρυξης της απεργίας.

Ωστόσο, με δεδομένη τη γνωστοποίηση της απόφασης των Σωματείων το μεσημέρι της Τρίτης, κατέστη αδύνατη η εκδίκαση της προσφυγής της εταιρείας σήμερα προ της έναρξης της αυριανής απεργίας και ως εκ τούτου η εκδίκαση θα γίνει αύριο το πρωί. Ζητούμε προκαταβολικά συγνώμη από το επιβατικό κοινό, για την ταλαιπωρία και τις δυσκολίες που θα συναντήσει κατά τις αυριανές, μετακινήσεις του».

Ενημέρωση για τις μετακινήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Αθήνας εξέδωσε το «Ελ. Βενιζέλος».

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top