Κρήτη: Ένταλμα σύλληψης για τους δύο δράστες της επίθεσης στους Γερμανούς

Είναι παλιοί γνώριμοι των διωκτικών αρχών

Σε βάρος των δύο ανδρών που κατηγορούνται πως καταδίωξαν και επιτέθηκαν σε οικογένεια Γερμανών τουριστών στο Πέραμα Μυλοποτάμου στην Κρήτη εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης. 

Κατηγορούνται για βαριά σκοπούμενες σωματικές βλάβες, που αποτελεί κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα.

Παλιοί γνώριμοι των διωκτικών αρχών είναι οι δυο Κρητικοί, 38 και 36 ετών που εμβόλισαν το αυτοκίνητο Γερμανών τουριστών ενώ στη συνέχεια τους απείλησαν και με ένα μαχαίρι.

Η οικογένεια των Γερμανών παραμένει στο ξενοδοχείο και έντρομη περιγράφει τις στιγμές τρόμου που έζησαν.

Κρήτη: Tαυτοποιήθηκαν οι δράστες για την επίθεση σε Γερμανούς τουρίστες

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος έχει ζητήσει την άμεση κινητοποίηση των αρχών τον εντοπισμό των υπόπτων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει και παρέμβαση της αυτοδιοίκησης για να παραδοθούν οι δύο Κρητικοί άντρες στην αστυνομία. Η δικογραφία έχει διαβιβαστεί στην εισαγγελία Ρεθύμνου.

Παρά τα όσα έγιναν, όμως, και την περιπέτεια που θα τους μείνει αξέχαστη, οι Γερμανοί τουρίστες θέλουν να επισκεφθούν τη χώρα μας και του χρόνου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Παναγιώτη Μπούσιου.

Τηλεφωνική επικοινωνία Βασίλη Κικίλια με τους Γερμανούς

Από την πλευρά του ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την οικογένεια των Γερμανών σήμερα το πρωί και εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για το περιστατικό.

Η οικογένεια των Γερμανών, παρά το περιστατικό, συζήτησε με τον υπουργό Τουρισμού για τις ομορφιές της κρητικής γης και της γαστρονομίας της και του εξέφρασε την πρόθεσή της να επισκεφτούν και του χρόνου την Ελλάδα και την Κρήτη.

επίθεση κρήτη

Ο κ. Κικίλιας τους ευχαρίστησε για την αγάπη τους στην χώρα μας και την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική φιλοξενία και τους προσκάλεσε στην Αθήνα όποτε το επιθυμούν.

Κρήτη: Κινητοποίηση για τον εντοπισμό των δραστών της καταδίωξης Γερμανών

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top