Πάτρα: Έκρυψαν τη μητέρα τους στην εστία - Κινδύνευε από τον πατέρα τους

Πήγε στην Πάτρα από νησί του Αιγαίου και την έψαχνε

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τ. Θεοδωρικάκος κάλεσε τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας να καταγγέλλουν στην αστυνομία την κακοποίησή τους

Μια ακόμα ιστορία ενδοοικογενειακής βίας ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Τρία αδέλφια έκρυψαν τη μητέρα τους στην εστία του Πανεπιστημίου Πάτρας, όπου σπουδάζουν για να τη γλιτώσουν από τον βίαιο πατέρα τους. 

Σύμφωνα με το pelop.gr τα τρία αδέλφια που σπουδάζουν στην Πάτρα, αναγκάστηκαν να κρύψουν τη μητέρα τους, όταν ο πατέρας τους πήγε άρον άρον από το νησί του Αιγαίου εκεί για να την βρει.

Κρήτη: Πήγε να πνίξει 16χρονη γιατί του είπε να χωρίσουν

Μάλιστα ο άνδρας δεν δίστασε να πάει και σε οδοντίατρο της Πάτρας για να ρωτήσει αν η σύζυγός του είχε πάει εκεί, καθώς είχε μάθει ότι είχε πονόδοντο. 

Η γυναίκα έχει ήδη υποβάλει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του συζύγου της και μέχρι χθες ο άνδρας δεν της είχε δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα. 

Χανιά: 37χρονος κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό της εγκύου συζύγου του

Άγνωστο παραμένει αν ο άνδρας κατάφερε να την εντοπίσει, είτε φοβούμενος τα ασφαλιστικά μέτρα, είτε την οργή των γιων του. 

Ενδοοικογενειακή βία: Σοκάρουν τα στοιχεία

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που καταγγέλθηκαν στη γραμμή «SOS 15900» τους πρώτους επτά μήνες του 2022, σε μία περίοδο που το φαινόμενο των γυναικοκτονιών είναι σε έξαρση, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη.

5.140 υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας έχουν ήδη καταγγελθεί το 2022

Ειδικότερα, από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους μέχρι και τον Ιούλιο, οι κλήσεις στην τηλεφωνική γραμμή «SOS 15900» για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας ανήλθαν σε 2.090, ενώ, χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως μόνο τους τελευταίους δύο μήνες, δηλαδή τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, έγιναν 708 κλήσεις.

Σχεδόν όλες οι κλήσεις που έγιναν αφορούσαν σε κακοποίηση γυναικών από τους συζύγους ή τους συντρόφους τους. Τις περισσότερες φορές μάλιστα (σε ποσοστό περίπου 70%), οι καταγγελίες έγιναν από τις ίδιες τις κακοποιημένες γυναίκες, ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις έγιναν από τρίτα πρόσωπα, όπως συγγενείς ή φίλους και γείτονες.

Όσον αφορά στο είδος της κακοποίησης, πρώτη στη λίστα είναι η σωματική, ενώ ακολουθεί η ψυχολογική, η λεκτική και, τέλος, η οικονομική.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top