5.140 υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας έχουν ήδη καταγγελθεί το 2022

Θεοδωρικάκος: Να μιλούν οι γυναίκες και να καταγγέλλουν κάθε περιστατικό

Σε 5.140 ανέρχονται οι καταγγελίες που έχουν γίνει στις αστυνομικές αρχές για ενδοοικογενειακή βία από τις αρχές του έτους.

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο Mega, αναφερόμενος στα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, και στις δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση τους, με αφορμή τις τελευταίες ανθρωποκτονίες με θύματα γυναίκες.

Χαλκίδα: Χτύπησε τη γυναίκα του μέχρι λιποθυμίας

«Εάν κάποιος φτάσει στην Αστυνομία είναι υποχρεωτικό ότι σχηματίζεται δικογραφία και η υπόθεση πηγαίνει στη Δικαιοσύνη. Αυτό είναι υποχρέωση της Ελληνικής Αστυνομίας, διότι τα αδικήματα ενδοοικογενειακής βίας είναι αυτεπάγγελτα, δηλαδή μηνύσεις γίνονται κατευθείαν», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, παροτρύνοντας τις γυναίκες να μιλούν, να εμπιστεύονται την αστυνομία και να καταγγέλλουν κάθε περιστατικό σε βάρος τους.

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Όλα καλά! Ευχαριστώ από καρδιάς για τις ευχές σας!»

Ο κ. Θεοδωρικάκος στάθηκε στην υπόθεση της Ζακύνθου, με τον 50χρονο συζυγοκτόνο που μαχαίρωσε τη γυναίκα του, αναφερόμενος διεξοδικά τόσο στις ενέργειες της αστυνομίας, που τον είχε συλλάβει και τον Ιούνιο, όσο και στις ενέργειες του εισαγγελέα, που τον είχε ορίσει τακτική δικάσιμο και αφήσει ελεύθερο με τον όρο να μην μπορεί να πλησιάσει την σύζυγο του σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων.

Ζάκυνθος: Τηλεφώνησε στον γιο του για να μάθει αν η μητέρα του πέθανε ή ζει

«Ο δολοφόνος είχε συλληφθεί κατόπιν καταγγελίας της γυναίκας, που δυστυχώς υπήρξε το θύμα της δολοφονίας, στις 18 Ιουνίου αυτού του χρόνου. Η Ελληνική Αστυνομία τον είχε συλλάβει τον οδήγησε στη Δικαιοσύνη, τον οδήγησε στον εισαγγελέα. Ο εισαγγελέας ασχολήθηκε με την υπόθεση, τον κράτησε, έβγαλε τα συμπεράσματα του και όταν αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος με ρητή δικάσιμο για το Φεβρουάριο του 2023, με τον περιοριστικό όρο ότι ο άνθρωπος αυτός να μην μπορεί να πλησιάσει τη σύζυγό του, τη γυναίκα του σε απόσταση μικρότερη από τα 100 μέτρα. Αυτός είναι ένας άνεργος οικοδόμος, η γυναίκα του φαίνεται ότι στην πορεία τον λυπήθηκε και ξαναήρθε στο σπίτι. Η γυναίκα είχε δώσει τη δυνατότητα δυστυχώς σε αυτόν τον άνθρωπο να ξαναβρεθεί δίπλα της και να ξαναεκδηλώσει τις άθλιες επιθετικές και βίαιες συμπεριφορές του», σημείωσε.

Ζάκυνθος: Συγκλονίζει ο γιος της 41χρονης - «Η αδελφή μου ζητά τη μαμά της»

Συνεχίζοντας τόνισε πως η άτυχη γυναίκα, «το βράδυ της 31ης Ιουλίου πήγε η ίδια στο Αστυνομικό Τμήμα, με τη παρότρυνση απ' ότι φαίνεται, κάποιας φίλης και των παιδιών της, κατήγγειλε πλέον τα περιστατικά. Ανέφερε ότι ο άνδρας της έχει φύγει από την οικία, γιατί η αστυνομία ρώτησε που βρίσκεται για να πάει να τον συλλάβει κατευθείαν. Δυστυχώς η εικόνα που δόθηκε είναι ότι δεν είναι στο σπίτι, ζήτησε να φύγει για να επιστρέψει στα παιδιά της και επέστρεψε στο σπίτι. Ας υποθέσουμε ότι τη συνόδευε κάποιος στο σπίτι της. Αυτός δεν ήταν στο σπίτι, πήγε εκ των υστέρων στο σπίτι. Ο άνθρωπος αυτός είχε αποφασίσει να τη δολοφονήσει, η μόνη λύση στη συγκεκριμένη περίπτωση θα ήταν σε καμία των περιπτώσεων αυτοί οι δύο άνθρωποι να μη ξαναβρίσκονταν στο ίδιο σπίτι, να προστατευτεί, να βρεθεί σε κάποια δομή, να ζητήσει άλλου είδους συμβουλές».

Ζάκυνθος: «Φταίμε κι εμείς», λέει ο γιος της 41χρονης

Τέλος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ότι από τον Οκτώβριο του 2021, έχουν συσταθεί και λειτουργούν 6 Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, 5 στην Αθήνα και 1 στη Θεσσαλονίκη, ενώ 1200 αστυνομικοί έχουν εκπαιδευτεί ειδικά για τη διαχείριση αυτών των υποθέσεων.

Ζάκυνθος: Συγκλονίζει ο γιος της 41χρονης - «Η μητέρα μου τον φοβόταν»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top