Πανσέληνος Αυγούστου 2022: Πότε κορυφώνεται το «φεγγάρι του Οξύρρυγχου»

Μετά μουσικής στο Μουσείο Ακρόπολης - Από πού πήρε το όνομα της

Πανέμορφες εικόνες είχε χαρίσει η πανσέληνος του Ιουλίου, το «Φεγγάρι του Ελαφιού» - Βίντεο από Reuters

Η Αυγουστιάτικη πανσέληνος ή το «φεγγάρι του Οξύρρυγχου» όπως ονομάζεται διαφορετικά θα τραβήξει τα βλέμματα την Παρασκευή 12 Αυγούστου, οπότε και θα κορυφωθεί το φαινόμενο. Η κορύφωση της θα σημειωθεί στις 4:35 πμ εκείνης της ημέρας, σύμφωνα με πληροφορίες από το timeanddate.com.

Tο «φεγγάρι του Οξύρρυγχου» θα φωτίσει τον ουρανό, προσφέρoντας ένα μοναδικό θέαμα / Eurokinissi

Η πανσέληνος του Αυγούστου πήρε το όνομα της από την οικογένεια ψαριών των οξυρρυγχίδων, στην οποία συμπεριλαμβάνονται οι οξύρρυγχοι, οι ούσοι, οι σκαφίρρυγχοι και οι ψευδοσκαφίρρυγχοι και υπολογίζονται συνολικά σε 25 είδη. Πρόκειται για τα μεγαλύτερα ψάρια του γλυκού νερού, που τα κιλά τους μπορεί να φτάνουν και τα 900 κατ’άτομο. Επιβιώνουν σε γλυκά, υφάλμυρα και θαλάσσια νερά και πρόκειται για ψάρια ανάδρομα, ωοτόκα, μακρόβια που αποκαλούνται πολλές φορές και ως «ψάρια μαθουσάλες». Οι οξυρρυγχίδες συναντώνται στο Βόρειο Ημισφαίριο, στη Μαύρη Θάλασσα, σε εκβολές ποταμών της Ευρώπης, Ασίας και Βορείου Αμερικής, στη Μεσόγειο και σε περιορισμένη έκταση το Β. Αιγαίο Πέλαγος. 

Πανσέληνος Ιουλίου 2022: Απόψε κορυφώνεται το «Φεγγάρι του Ελαφιού»

Πανσέληνος Αυγούστου στο Μουσείο Ακρόπολης

Το Μουσείο Ακρόπολης θα γιορτάσει την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο, την Παρασκευή 12 Αυγούστου, 2022, με ελληνικά τραγούδια για το φεγγάρι, μουσική κινηματογράφου και γνωστές ξένες μελωδίες από το ιστορικό μουσικό σχήμα της Μπάντας της Πολεμικής Αεροπορίας, στον προαύλιο χώρο του στις 21.00.

Μετά μουσικής θα γιορτάσει το Μουσείο της Ακρόπολης την Αυγουστιάτικη πανσέληνο / Intime

Η Μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας αποτελείται από αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, οι οποίοι είναι παράλληλα μουσικοί υψηλής επαγγελματικής κατάρτισης που έχουν φοιτήσει σε διάφορα ωδεία της χώρας και έχουν καταταγεί στην Πολεμική Αεροπορία μετά από εξετάσεις. Η Μπάντα συμμετέχει σε διεθνή φεστιβάλ του εξωτερικού και ηγείται της παρέλασης των αποδήμων Ελλήνων που πραγματοποιείται στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης με την ευκαιρία του εορτασμού της 25ης Μαρτίου. Την μπάντα διευθύνει ο Επισμηναγός (ΜΣ) Αλέξανδρος Λιτσαρδόπουλος. Ερμηνεύουν: Έλενα Ορφανίδη και 'Αγγελος Μουσίκας.

Εντυπωσιακές εικόνες από όλο τον κόσμο με την Πανσέληνο της Φράουλας

Την ημέρα αυτή, το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό έως τα μεσάνυχτα και η είσοδος θα είναι ελεύθερη από τις 9 το βράδυ, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν τους εκθεσιακούς χώρους και να απολαύσουν τη θέα του Ιερού Βράχου υπό το σεληνόφως του νυχτερινού αττικού ουρανού. Το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου θα λειτουργεί τις ίδιες ώρες (τηλεφωνικές κρατήσεις 210 9000915).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top