Φωτιά Νέα Πέραμος: Άνοιξε η Εθνική Οδός - Οριοθετημένη η φωτιά

Στάλθηκε μήνυμα από το 112 για εκκένωση Άνω Βλυχάδας

Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Φωτιά ξέσπασε σήμερα στη Νέα Πέραμο στην περιοχή Λουτρόπυργος λίγο μετά τα διόδια της Ελευσίνας σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική. Η φωτιά είναι πλέον οριοθετημένη, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και σβήνουν οι μικροεστίες. Νωρίτερα έγινε αναγκαστική προσθαλάσσωση λόγω βλάβης ενός air tractor που επιχειρούσε στη φωτιά. Στάλθηκε μήνυμα από το 112 για προληπτική εκκένωση της Άνω Βλυχάδας προς Μέγαρα μέσω Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου. Είχαν γίνει έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της φωτιάς όμως τώρα έχει ανοίξει ξανά η Εθνική Οδός.

Φωτιά Νέα Πέραμος

Η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση

Τους δύο χειριστές του αεροσκάφους, έναν Έλληνα και έναν Καναδό, που έκανε αναγκαστική προσθαλάσσωση στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σαλαμίνας αρχικά περισύλλεξε ιδιωτικό σκάφος και στη συνέχεια τους παρέλαβε σκάφος του Λιμενικού.

Στο σημείο της φωτιάς επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 οχήματα, τρία ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα συνδράμει με εναέριο συντονισμό και δύο αεροσκάφη. Επίσης υπάρχει συνδρομή από υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Βίντεο-ντοκουμέντο που εξασφάλισε το Star και ο Βαγγέλης Γκούμας καταγράφει τις αλλεπάλληλες εκρήξεις στους πυλώνες της ΔΕΗ στην περιοχής της Άνω Βλυχάδας στη Νέα Πέραμο.

Φωτιά Νέα Πέραμος

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν εναέριες και επίγεις δυνάμεις

Η φωτιά δεν μαίνεται κοντά σε κατοικίες και έκαψε χαμηλή βλάστηση όμως στο σημείο πνέουν άνεμοι ύψους 4-5 μποφόρ.

Βίντεο από korinthostv.gr

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις 

Είχαν γίνει έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της φωτιάς και συγκεκριμένα είχε κλείσει η Ολυμπία Οδός και η κυκλοφορία διεξαγόταν από την παλιά Εθνική Οδό.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας παραδόθηκε στην κυκλοφορία εκ νέου η Εθνική Οδός.

Είχε γίνει διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Μεγάρων – Περαχώρας στο ρεύμα προς Κόρινθο από τη συμβολή της με την Π.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου. Έγινε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών -Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο από το ύψος των διοδίων Ελευσίνας και εκτροπή αυτών προς την παλαιά Εθνική Οδό.

Φωτιά Νέα Πέραμος

Εικόνες από τη φωτιά

Νωρίτερα είχε γίνει διακοπή της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας με εντολή της Πυροσβεστικής στο ύψος της Νέας Περάμου όμως τώρα έχει ξεκινήσει η επαναφορά της ηλεκτροκίνησης και η σταδιακή αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Έχει ξεκινήσει η μεταφορά των επιβατών από τον σιδηροδρομικό σταθμό Λιοσίων προς Αθήνα με λεωφορεία ενώ λεωφορεία κατευθύνονται και στον σιδηροδρομικό σταθμό Περάμου για την μεταφορά των επιβατών με κατεύθυνση την Αθήνα.

Φωτιά Νέα Πέραμος

Ελικόπτερα βοήθησαν στην κατάσβεση της φωτιάς

Πυρομετεωρολογική ενημέρωση σχετικά με τη φωτιά

Το meteo.gr και πυρομετεωρολογική ομάδα FLAME του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) εξέδωσε ενημέρωση σχετικά με τη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρόπυργου Νέας Περάμου Αττικής.

Συγκεκριμένα η ενημέρωση αναφέρει πως: 

- Με βάση τον αυτόματο μετεωρολογικό σταθμό του ΕΑΑ / meteo.gr πλησίον της πυρκαγιάς στην Βλυχάδα Αττικής, στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς πνέουν αυτή την ώρα (05.08.2022, 11:45) ΒΒΔ άνεμοι στα 3 μποφόρ με ριπές έως 30-40 km/h, η θερμοκρασία είναι 31-32 ˚C, ενώ η εκτιμώμενη περιεχόμενη υγρασία των νεκρών δασικών καυσίμων εκτιμάται ότι είναι χαμηλή (8-10%).

Ενημέρωση meteo

- Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία (Εικόνα 2), τις αμέσως επόμενες ώρες (05.08 12:00 -  16:00/17:00) αναμένεται να επιδεινωθούν οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες, κυρίως λόγω της ενίσχυσης των ανέμων στα 4-5 μποφόρ από Β διευθύνσεις και την διατήρηση της περιεχόμενης υγρασίας της νεκρής δασικής καύσιμης ύλης σε χαμηλά επίπεδα (7-10 %). 

- Κατα το χρονικό διάστημα μεταξύ 05.08 17:00/18:00 και 06.08 06:00/07:00 αναμένεται μερική βελτίωση των πυρομετεωρολογικών συνθηκών κυρίως λόγω της εξασθένησης των ανέμων στα 3-4 μποφόρ από ΒΒΔ διευθύνσεις, ωστόσο η υγρασία της νεκρής δασικής καύσιμης ύλης θα διατηρηθεί σε σχετικά χαμηλά επίπεδα (< 15 %).

 - Από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 06.08 (07:00/08:00) αναμένεται εκ νέου επιδείνωση των πυρομετεωρολογικών συνθηκών κυρίως λόγω της ενίσχυσης των ανέμων στα 4-5 μποφόρ από Β διευθύνσεις και της πτώσης της υγρασίας της νεκρής δασικής καύσιμης ύλης σε χαμηλά επίπεδα (7-10 %).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top