Καιρός Hot, Dry, Windy: Επικίνδυνος συνδυασμός για την εκδήλωση πυρκαγιών

Σε επιφυλακή οι αρχές

Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θ. Κολυδά

Υψηλός είναι και σήμερα ο κίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιάς στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καθώς επικρατούν συνθήκες καιρού Hot, Dry Windy.

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Ο ζεστός και ξηρός καιρός σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες και τους ισχυρούς ανέμους είναι ο χειρότερος συνδυασμός για την εξάπλωση πυρκαγιών. 

Σύμφωνα με το meteo ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί σε περιοχές όπου οι βόρειοι άνεμοι θα «ευθυγραμμίζονται» με την τοπογραφία και τη δασική καύσιμη ύλη (π.χ., όταν ο άνεμος πνέει κάθετα στην πλαγιά ενός πυκνόφυτου ορεινού όγκου), μεγιστοποιώντας το δυναμικό εκδήλωσης ακραίας συμπεριφοράς φωτιάς.

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ώρες

Υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς υπάρχει σήμερα σε Αττική, Βοιωτία, κεντρική και νότια Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα και Λακωνία. Επίσης σε Έβρο, Χίο, και τοπικά σε Ροδόπη, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Ηλεία, Μεσσηνία, Αχαΐα, Λέσβο, και Ανατολική Σάμο, αλλά και σε Κυκλάδες, Κάσο, Κάρπαθο και Νότια Κρήτη.

Οι δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο στην ανατολική και νότια Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, της Εύβοιας και τμημάτων της Πελοποννήσου και των νησιών του Αιγαίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top