Φωτιά σε Έβρο: Εφιαλτική νύχτα-112 για εκκένωση στο χωριό Δαδιά

Σε πέντε μέτωπα έχει επεκταθεί η φωτιά

Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή στο δάσος της Δαδιάς. Το χωριό Δαδιά είναι περικυκλωμένο από τις φλόγες. Πριν από λίγη ώρα εστάλη μήνυμα από το 112 προς του κατοίκους του χωριού προκειμένου να το εγκαταλείψουν για προληπτικούς λόγους.

Έβρος: Σκληρή μάχη με τις φλόγες για να σωθεί το παρθένος δάσος

Σε πέντε μέτωπα έχει επεκταθεί η πυρκαγιά με το ανατολικό μέτωπο να έχει ελεγχθεί. Ωστόσο στα νοτιοδυτικά εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς το μέτωπο εκεί συνεχίζει να καίει με μεγάλη ένταση. Στα βόρεια, βορειοδυτικά και δυτικά υπάρχουν μερικές μικρές και διάσπαρτες ενεργές εστίες.

δαδια φωτια 03

Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τόνισε πως «το σημαντικότερο για εμάς είναι η ασφάλεια των κατοίκων, του χωριού και όλες οι δυνάμεις θα ριχτούν εκεί».δαδια φωτια

Η πυρκαγιά πλέον προσεγγίζει τα κτίρια της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενης Περιοχής έχοντας ξεπεράσει το παρατηρητήριο των αρπακτικών.

Ο κ. Πέτροβιτς υπογραμμίζει πως ταυτόχρονα με το σχεδιασμό και τις προσπάθειες διαφύλαξης του χωριού από την πύρινη λαίλαπα, μέγιστης σημασίας είναι και η περισυλλογή και περίθαλψη τραυματισμένων ατόμων της άγριας πανίδας. Ήδη το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνεργασία με την ΑΝΙΜΑ, τον Αρίωνα, τη «Δράση για άγρια ζωή» και άλλες ΜΚΟ και ιδιώτες κτηνιάτρους, οργανώνει αποστολή στην περιοχή για τη δημιουργία σταθμού πρώτων βοηθειών για την άγρια πανίδα. Σύμφωνα με τον κ. Πέτροβιτς, το WWF Ελλάς και διάφορα φιλοζωικά σωματεία σε συνεργασία με κτηνιάτρους περιθάλπουν τα ζώα που περισυλλέγουν όλοι όσοι επιχειρούν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

δαδια φωτια 02

Στο σημείο επιχειρούν 320 πυροσβέστες, 68 οχήματα, 13 ομάδες πεζοπόρο ενώ από αέρος επιχειρούσαν οκτώ εναέρια μέσα.

Στο πύρινο μέτωπο ο Χρήστος Στυλιανίδης

Στον Έβρο αναμένεται να βρεθεί νωρίς το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης ως επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου, που θα προχωρήσει στην εκτίμηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελείται από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, καθώς και επιτελικά στελέχη των δύο Υπουργείων και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top