Ευλογιά των πιθήκων: 20 τα κρούσματα στην Ελλάδα

Είναι όλοι άνδρες - 11 ταξίδεψαν στο εξωτερικό

Βίντεο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star (10/6/22)

Αυξήθηκαν τα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει συνολικά 20 κρούσματα, όλοι άνδρες. 

ΗΠΑ: Πάνω από 1.000 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων ανακοίνωσε το CDC

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ, ο συνολικός αριθμός των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από την έναρξη της καταγραφής ανέρχεται σε 20. Όλα τα κρούσματα είναι άνδρες άνδρες, με διάμεση ηλικία τα 40 έτη (24-59).

Από τα 20 κρούσματα, τα 11 ανέφεραν ταξίδι στο εξωτερικό εντός του χρόνου επώασης της νόσου (55%).

ευλογιά των πιθήκων

Η χρονική κατανομή των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανά εβδομάδα έναρξης συμπτωμάτων (εβδομάδα κατά ISO) παρουσιάζεται στο Γράφημα 1.

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται στην παρούσα έκθεση αφορούν στα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της λοίμωξης από ιό της ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα, βάσει των δεδομένων που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και έχουν καταγραφεί μέχρι τις 21 Ιουλίου 2022.

Τα δεδομένα επιδημιολογικής επιτήρησης προέρχονται από τις δηλώσεις που αποστέλλουν οι θεράποντες ιατροί στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για τα κρούσματα, καθώς και από την καθημερινή επικοινωνία με συνεργαζόμενα εργαστήρια που συμμετέχουν στη διάγνωση της λοίμωξης από ιό της ευλογιάς των πιθήκων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top