Φωτιά στην Καλλιθέα Πάτρας και στα Μέγαρα

Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Ρέθυμνο

Συνολικά 71 φωτιές κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία το τελευταίο 24ωρο σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση (κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star 16/7)

Δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο πραγματοποιούν από νωρίς σήμερα το πρωί ρίψεις νερού στο μέτωπο της φωτιάς που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Καλλιθέα της Πάτρας και στην συνέχεια επεκτάθηκε στην γειτονική περιοχή Πλατανόβρυση, του δήμου Ερυμάνθου.

71 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο: Συνεχίζεται η μάχη σε Αχαΐα και Ρέθυμνο

Παράλληλα, συνεχίζουν το έργο τους οι ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, που αποτελούνται 118 πυροσβέστες, με έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα, οι οποίες επιχειρούσαν καθ΄ όλη την διάρκεια της νύχτας, προκειμένου να περιορίσουν την φωτιά και να την κρατήσουν μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το πρωί η φωτιά είναι καλύτερη σε σύγκριση με τη νύχτα, ενώ μέχρι τώρα δεν έχει αναφερθεί ότι κινδυνεύει κάποια κατοικημένη περιοχή.

Πολιτική Προστασία: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή

Σύμφωνα με τον ημερήσιο χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, μεγάλο μέρος της Αχαΐας βρίσκεται σήμερα στην κατηγορία του υψηλού κινδύνου.

Φωτιά τώρα στα Μέγαρα

Πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί της Κυριακής στα Μέγαρα και πιο συγκεκριμένα σε αγροτολιβαδική έκταση στον Άγιο Νικόλαο.

 

 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά κάει σε χαμηλή βλάστηση και ξερά χόρτα, ενώ δεν φαίνεται να απειλούνται διάσπαρτες κατοικίες ενός μικρού οικισμού που βρίσκονται στην περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 11 οχήματα.

Ρέθυμνο: Σε ύφεση η πυρκαγιά - Κλιμάκια της περιφέρειας από αύριο στις πληγείσες περιοχές

Σε ύφεση βρίσκονται τα μέτωπα της φωτιάς σε Κρύα Βρύση, Όρνε και Ροδάκινο στο Ρέθυμνο και το βράδυ που πέρασε χαρακτηρίστηκε από τις δυνάμεις πυρόσβεσης ως ένα ήσυχο βράδυ αφού δεν υπήρξαν αναζωπυρώσεις.

Στην ευρύτερη περιοχή της Κρύας Βρύσης παραμένουν 33 οχήματα με δύναμη 120 ανδρών ενώ στο Ροδάκινο εποπτεύουν τις εστίες 15 πυροσβέστες με δύναμη 6 οχημάτων. Όλες οι δυνάμεις θα παραμείνουν στις πληγείσες περιοχές μέχρι να σταματήσουν να καπνίζουν δεδομένου ότι με την άνοδο έστω και μικρού κύματος αέρα μπορεί να ξεκινήσουν οι αναζωπυρώσεις.

Η φωτιά κρύβεται έξυπνα κάτω από τη γη λένε χαρακτηριστικά οι πυροσβέστες εξηγώντας πως ο καπνός σημαίνει και φωτιά και για το λόγο αυτό δεν θα υπάρξει κανένας εφησυχασμός για τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη από αύριο Δευτέρα κλιμάκια του ΕΛΓΑ θα βρεθούν στις πληγείσες περιοχές του Νότιου Ρεθύμνου στον 'Αγιο Βασίλειο για τις εκτιμήσεις των καταστροφών. Εμπλεκόμενοι με το πρωτογενή τομέα δηλώνουν απογοητευμένοι από τις καταστροφές που έχουν υποστεί και αναμένουν με αγωνία όπως λένε το πως θα τους συνδράμει αφενός η πολιτεία αφετέρου το μέλλον όπως λένε που τους ξημερώνει δεδομένου ότι η αποκατάσταση των ζημιών στις περιουσίες τους και στο περιβάλλον θέλουν χρόνο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top