Καιρός: Εξασθενημένος φτάνει ο καύσωνας από την Ευρώπη

Τι λένε οι μετεωρολόγοι

Μετά τα μελτέμια θα ανέβει η θερμοκρασία στη χώρα μας τις επόμενες μέρες, ωστόσο οι μετεωρολόγοι καθησυχάζουν ότι δε θα έχουμε την επιδρομή του καύσωνα που «λιώνει» τις τελευταίες μέρες τη δυτική Ευρώπη. 

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Όπως εξηγούν οι ειδικοί ο καύσωνας θα διατηρηθεί τις επόμενες μέρες στο Παρίσι, την Ισπανία και τη Βρετανία. Στην Ελλάδα το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα ανέβει, αλλά δε θα είναι καύσωνας. 

Καιρός: Μετά τις καταιγίδες έρχεται καύσωνας που θα «κάψει» την Ευρώπη

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχος Μαρουσάκη το ισχυρό κύμα καύσωνα που πλήττει την Ευρώπη δεν πρόκειται να σαρώσει τη χώρα μας. Αντίθετα, όπως αναφέρει, η θερμοκρασία θα ανέβει προς το τέλος της εβδομάδας, όχι όμως τόσο, ώστε να είναι ανυπόφορη η κατάσταση. 

Τα μελτέμια θα συνεχιστούν, λειτουργώντας ως «φυσικό κλιματιστικό» που θα συγκρατούν την εκτόξευση του υδράργυρου στα ύψη. 

Ανεβαίνει ο υδράργυρος στην Ευρώπη

Τα αρχικά προγνωστικά στοιχεία δίνουν έναν καύσωνα για το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου, όμως οι μετεωρολόγοι δεν μπορούν να είναι βέβαιοι ακόμα ότι ο καιρός θα εξελιχθεί έτσι.

Σύμφωνα με τον  διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, ο καιρός θα είναι με σχεδόν κανονικές θερμοκρασίες, με κάποια 37άρια την επόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top