Πλημμύρες Μάνδρα: Ξανά στο εδώλιο η Ρένα Δούρου

Έφεση κατά της απόφασης αθώωσης άσκησε η Εισαγγελία Αθηνών

Ρένα Δούρου

Έφεση κατά της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας με βάση την οποία αθωώθηκαν κατά πλειοψηφία για την υπόθεση με τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα, τον Νοέμβριο του 2017 η τότε περιφερειάρχης Ρένα Δούρου και τέσσερις ακόμα κατηγορούμενοι ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Πλημμύρες Μάνδρα: Πάνω από 6 χρόνια φυλάκισης με αναστολή στους ενόχους

 Η άσκηση της έφεσης αφορά, εκτός από την πρώην περιφερειάρχη, δύο ακόμα πρόσωπα από το δασαρχείο και άλλα δύο από την πολεοδομία, που θα καθίσουν ξανά στο εδώλιο όταν η υπόθεση εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

 Οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι ,μετά από πολύμηνη διαδικασία, είχαν αθωωθεί από το σύνολο των αδικημάτων για τα οποία είχαν παραπεμφθεί σε δίκη.

Ο συνήγορος υπεράσπισης Ρένας Δούρου Θεόδωρος Σχινάς είπε «Η εισαγγελική έφεση είναι απαράδεκτη λόγω εκπρόθεσμης άσκησης της καθώς είχε παρέλθει το 10ημερο που προβλέπεται από την απόφαση επί της αθώωσης ή της ενοχής. Επίσης παντελώς αναιτιολόγητη και έγινε για να καταστεί η κα Δούρου πολιτικά όμηρη εν όψει των εκλογών. Η έφεση είναι για τις ανθρωποκτονίες, τις απόπειρες και την πλημμύρα όχι για την παράβαση καθήκοντος».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top