Ηλεία: Μαίνεται η μεγάλη φωτιά σε δύο μέτωπα στον Πύργο

65 δασικές πυρκαγιές ξέσπασαν μέσα σε 24 ώρες

Φωτιά σε δύσβατη δασική περιοχή στον Πύργο Ηλείας εκδηλώθηκε αργά χθες το βράδυ. Στο σημείο επιχειρεί μεγάλη αστυνομική δύναμη. Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στον Άγιο Ιωάννη Κορινθίας. Μέσα σε ένα 24ωρο εκδηλώθηκαν 65 πυρκαγιές.

Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε αργά χθες το βράδυ στην περιοχή Κορυφής του Πύργου στην Ηλεία. 

φωτιά Πύργος

Η φωτιά στον Πύργο Ηλείας εκδηλώθηκε αργά χθες το βράδυ σε δύσβατη περιοχή - ilialive.gr

Στο σημείο έσπευσαν 56 πυροσβέστες, με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 18 οχήματα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά έχει δύο μέτωπα σε δύσβατα σημεία, και δεν απειλεί μέχρι τώρα κατοικημένες περιοχές.

Φωτιές: Βουνό Σκουπίδια Και Ξερόχορτα Στα Βόρεια Προάστια

 

 

Στην περιοχή πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί άνεμοι, έντασης από δύο έως τέσσερα μποφόρ.

Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές σε Άγιο Ιωάννη Κορινθίας και Κορακιά Αργολίδας

Την ίδια ώρα υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή, Άγιος Ιωάννης, στην Κορινθία.

φωτιά Ηλεία

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική το τελευταίο 24ωρο έχουν εκδηλωθεί 65 πυρκαγιές - ilialive.gr

Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά και να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Φωτιά Ιτέα: Φόβοι Για Αναζωπύρωση Της Πυρκαγιάς

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε επίσης λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ και η φωτιά που ξέσπασε χθες στην Κορακιά Αργολίδας.

Πυροσβεστική: 65 δασικές πυρκαγιές μέσα σε 24 ώρες

Το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Πυροσβεστικής, εκδηλώθηκαν 65 δασικές πυρκαγιές στη χώρα, εκ των οποίων η σημαντικότερη χθες το μεσημέρι σε δασική έκταση στο Πόρτο Γερμενό.

φωτιά σε δασική έκταση στην Ηλεία

Και σήμερα είναι πολύ μεγάλος ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς - ilialive.gr

Ύστερα από εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για προληπτική οργανωμένη απομάκρυνση των κατοίκων του οικισμού Μύτικα προς ασφαλή κατεύθυνση. Τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς έχει αναλάβει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Πόρτο Γερμενό: Πώς ξεκίνησε η φωτιά - Μία προσαγωγή υπόπτου για εμπρησμό

Σχετικά με τις υπόλοιπες πυρκαγιές η κ. Τζίμα είπε ότι στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον Άγιο Ιωάννη Κορινθίας στις 14:50 το μεσημέρι, επιχείρησαν επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις και τόνισε ότι ένα μέρος της πυρκαγιάς έχει ελεγχθεί, αλλά το φαινόμενο παραμένει σε εξέλιξη χωρίς όμως να απειλεί κάποια κατοικημένη περιοχή. Όσον αφορά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στις 14:50 στο Καλαμάκι Αχαΐας η κ. Τζίμα ανέφερε ότι έχει ελεγχθεί.

Ακόμη, πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις13:00 το μεσημέρι επί της Λεωφόρου Μαραθώνος στο Πικέρμι Αττικής, η οποία, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου, αντιμετωπίστηκε μέσα σε 20 λεπτά από τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο.

Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Πικέρμι

Σε γενική επιφυλακή έχει τεθεί το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των περιφερειών Αττικής και Στερεάς Ελλάδας, ενώ σε επιφυλακή επίσης παραμένουν όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας δεδομένου ότι και για σήμερα Τετάρτη προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Στερεά Ελλάδα και Βόρειο Αιγαίο.

Επιπλέον, η εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, απηύθυνε έκκληση να ενημερώνονται όλοι από τις επίσημες ανακοινώσεις της Πυροσβεστικής, καθώς όπως είπε, «έχει διαπιστωθεί ότι σε κάποιες περιπτώσεις οι πληροφορίες που μεταδίδονται αναφορικά με την εξέλιξη των πυρκαγιών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής και των αρχών που εμπλέκονται στη διαχείριση των συμβάντων».

Τέλος, η κ. Τζίμα απηύθυνε έκκληση προς όλους τους πολίτες να αποφύγουν κάθε ενέργεια που μπορεί να οδηγήσει στην εκδήλωση πυρκαγιάς. «Παραμένουμε όλοι μας πολύ προσεκτικοί. Αρκούν λίγα μόλις δευτερόλεπτα για να γίνει η φλόγα πυρκαγιά», κατέληξε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top