Πόρτο Γερμενό: Πώς ξεκίνησε η φωτιά - Μία προσαγωγή υπόπτου για εμπρησμό

Καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς

Υπό έλεγχο είναι η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι στο Πόρτο Γερμενό, με τις Αρχές να έχουν συλλάβει έναν ύποπτο για εμπρησμό. Ένα σπίτι καταστράφηκε από τις φλόγες, ενώ εκκενώθηκε ο οικισμός Μύτικας. Συνολικά 65 πυρκαγιές σημειώθηκαν από χθες στη χώρα. 

φωτιά Πόρτο Γερμενό

Η εικόνα της φωτιάς στο Πόρτο Γερμενό λίγο πριν τις 20:00

Βελτιωμένη είναι η κατάσταση στη φωτιά στο Πόρτο Γερμενό που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης σε δασική έκταση και έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές έχουν συλλάβει έναν ύποπτο για εμπρησμό, ο οποίος φαίρεται να εντοπίστηκε στην περιοχή με εύφλεκτο υλικό.

φωτιά Πόρτο Γερμενό

Στην πλευρά του Πόρτο Γερμανού και προς ανατολικα-νοτιοανατολικα συνεχίζεται η προσπάθεια με επίγεια και εναέρια για να οριοθετηθεί. 

φωτιά Αττική

Η φωτιά καίει στο βουνό, δεν απειλεί πλέον σπίτια και τώρα οι πυροσβέστες παλεύουν να μην επεκταθούν οι φλόγες προς το Αλεποχώρι.
Νωρίτερα, είχε σταλεί μήνυμα προς τους πολίτες από το 112 για προληπτική, οργανωμένη απομάκρυνση των κατοίκων του Μύτικα προς την Ψάθα.

Από τη φωτιά κάηκε ένα σπίτι.

φωτιά Πόρτο Γερμενό - κάηκε σπίι

Ένα σπίτι κάηκε ολοσχερώς από τη φωτιά στο Πόρτο Γερμενό / ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ- EUROKINISSI

Φωτιά Πόρτο Γερμενό - Πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά

Το σενάριο του εμπρησμού εξετάζουν οι Αρχές για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο Πόρτο Γερμενό. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Λάμπρος Δεμερτζής που βρέθηκε στην περιοχή, μαρτυρίες που εξετάζει το ανακριτικό της πυροσβεστικής, αναφέρουν ότι δύο μηχανάκια κινούνταν ύποπτα στην περιοχή.

φωτιά στο Πόρτο Γερμενό - 2

Χωρίς ρεύμα περιοχές μετά τη φωτιά στο Πόρτο Γερμενό

Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στο Πόρτο Γερμενό δημιούργησε προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. 

Συγκεκριμένα, σε Πόρτο Γερμενό, Ψάθα, Βίλα και Αλεποχώρι έχει διακοπές ρεύματος, που σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ γίνονται για να αποκατασταθούν οι ζημιές από τη φωτιά. 

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να έχουν αποκατασταθεί όλα τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Πυρκαγιές: 65 πύρινα μέτωπα το τελευταίο 24ωρο - Ποια είναι η κατάσταση 

Σύμφωνα με όσα είπε στην έκτακτη ενημέρωση της πυροσβεστικής η Ραφαέλα Τζίμα, εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, 65 δασικές πυρκαγιές έχουν εκδηλωθεί το τελευταίο 24ωρο με σημαντικότερη αυτή στο Πόρτο Γερμενό.

Για την αντιμετώπισή της επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Το 112 κάλεσε νωρίτερα τους πολίτες που βρίσκονται στον Μύτικα να εκκενώσουν προς Ψάθα.

Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν ο ελληνικός στρατός, εθελοντές, τοπική αυτοδιοίκηση και δυνάμεις της ελληνικής αστυνομίας.

Όσον αφορά στην πυρκαγιά στη Λεωφόρο Μαραθώνος στο Πικέρμι αντιμετωπίστηκε μέσα σε 20 λεπτά από τις δυνάμεις που έφτασαν στο σημείο.

Στην Κόρινθο, στον Άγιο Ιωάννη, επιχειρούν επίγειες και εναέριες. Έχει ελεγχθεί ένα μέρος της πυρκαγιάς, παραμένει σε εξέλιξη, αλλά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Η φωτιά στο Καλαμάκι Αχαΐας έχει ελεγχθεί.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top