Πάτρα: Αυτό είναι το πόρισμα για τις δολοφονίες της Μαλένας και της Ίριδας

«Kαι τα δύο παιδιά "έφυγαν" από τη ζωή από ασφυκτικό θάνατο»

Η ιατροδικαστική έκθεση των Καρακούκη - Καλογρηά για Μαλένα και Ίριδα - Βίντεο από Αλήθειες με τη Ζήνα

Ασφυκτικός ήταν ο θάνατος της Μαλένας και της Ίριδας σύμφωνα με το επίσημο πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη-Καλογρηά. Οι εκδορές στην Μαλένα και οι κακώσεις στην Ίριδα έγιναν όταν τα παιδιά ήταν εν ζωή.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Προθεσμία ως τις 8 Ιουλίου να καταθέσει για Ίριδα-Μαλένα

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες της Ρούλας Κουσκουρή στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» οι ιατροδικαστές εφόσον απέκλεισαν το ενδεχόμενο παθολογικής αιτίας θανάτου και επιβεβαίωσαν την επίδραση εξωτερικού παράγοντα έπρεπε να εξετάσουν τρεις περιπτώσεις: Τα μηχανικά, ηλεκτρικά κ.α. αίτια, τη δηλητηρίαση, αλλά και τον στερητικό μηχανισμό θανάτου δηλαδή το ενδεχόμενο ασφυξίας.

Πάτρα: Τα τέσσερα στοιχεία που «καίνε» τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Σύμφωνα με τους κύριους Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλόγρηα και τα δύο παιδιά «έφυγαν» από την ζωή από ασφυκτικό θάνατο, ο οποίος προήλθε από απόφραξη του στόματος τους. Μάλιστα, όπως αποκαλύπτουν οι ιατροδικαστές η απόφραξη έχει όλα τα στοιχεία εκείνα που αποκλείουν το ατύχημα και επιβεβαιώνουν την εγκληματική ενέργεια ως μηχανισμό θανάτου της Ίριδας και της Μαλένας. 

Η περίπτωση της Μαλένας 

Το πόρισμα αναφέρει πως ο θάνατος της Μαλένας δεν προήλθε από ηπατική ανεπάρκεια και πως δεν υπάρχει καμία σχετική ένδειξη επ'αυτού.

Συγκεκριμένα το πόρισμα λέει πως «οι εκδορές είναι πρόσφατες, εν ζωή γενόμενες, χρώματος ερυθρού, χωρίς στοιχεία απορρόφησης».

Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές απομακρύνεται η πιθανότητα να προήλθαν οι εκδορές από το ίδιο το παιδί, καθώς από το φωτογραφικό υλικό προκύπτει πως τα νύχια του ήταν κομμένα κοντά.

Επίσης θεωρούν οι ιατροδικαστές πως οι άνω εκδορές «δεν είναι συμβατές με πρόκλησή τους κατά τη διάρκεια της ανάνηψης κατά την οποία σύμφωνα με το ιατρικό ιστορικό το παιδί ήταν άσφυγμο, απνοϊκό, χωρίς ζωτικά σημεία, νεκρό.

Καταθέτει ξανά η Πισπιρίγκου - «Πάνε να μου φορτώσουν και τα άλλα παιδιά»

Το πόρισμα αναφέρει πως οι εκδορές είναι «ερυθρές και με στοιχεία αιμορραγικής διάθεσης και ως εκ τούτου είναι συμβατές με πλήρη αντίθεση εν ζωή και όχι προκληθείσες μεταθανάτια οπότε θα στερούντο αιμορραγικών διηθήσεων».

«Η ιστολογική εξέταση που διενεργήθηκε (καρδιά, τμήματα νεφρού, επινεφριδίου, σπληνός, πνεύμονος, ήπατος) δεν κατέδειξε παθολογική οντότητα που να δικαιολογεί τον θάνατο... Για την ηπατική ανεπάρκεια που καταγράφεται ως αιτία θανάτου στην έκθεση νεκροψίας έχουμε να σημειώσουμε ότι ο όρος ηπατική ανεπάρκεια συνιστά κλινικοεργαστηριακή και όχι παθολογοανατονική διάγνωση και προϋποθέτει αντίστοιχη προυπάρχουσα κλινική εικόνα ηπατικής ανεπάρκειας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υφίσταται καμία ένδειξη, όπως προκύπτει από τα σχετικά ιατρικά έγγραφα. Συμπερασματικά για τον θάνατο της Μαρίας – Ελένης, τόσο κατά τον νεκροψιακό νεκροτομικό έλεγχο, όσο και από τις δύο παθολογοανατομικές εξετάσεις απο δύο διαφορετικούς παθολογοανατόμους αποκλείστηκε η παθολογική αιτία θανάτου [….]. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η δια αποκλεισμού διάγνωση, η οποία από μόνη της είναι επαρκής, ώστε να τεθεί ο ασφυκτικός μηχανισμός ως αιτία θανάτου, επιβεβαιώνεται από τα περαιτέρω ευρήματα, τον νεκροψιακό φωτογραφικό έλεγχο και όδηγει τη διαγνωστική σκέψη σε ασφυξία δι αποφράξεως των έξω στομίων των αεροφόρων οδών».

Η περίπτωση της Ίριδας - Τι αναφέρουν οι ιατροδικαστές για το πανάκι

Για τις κακώσεις που έφερε η Ίριδα κάνει λόγο το πόρισμα αναφέροντας πως «από το φωτογραφικό υλικό που μας ετέθη υπόψη προκύπτουν κακώσεις κατά το στοματικό βλεννογόνο – άνω χείλος του στόματος αριστερά της μεσότητας ενώ δίδεται η εντύπωση δύο εκδορών στη βάση του αριστερού ρώθωνα. Οι ως άνω κακώσεις παρέχουν χαρακτήρες αιμορραγικής διήθησης δηλαδή είναι εν ζωή γενόμενες κακώσεις.»

Σύμφωνα με τα έγγραφα του ΕΚΑΒ, το βρέφος ήταν ήδη νεκρό κατά την ανεύρεση και έτσι οι κακώσεις αυτές δεν μπορεί να έγιναν κατά τη διάρκεια της ανάνηψης σύμφωνα με τους ιατροδικαστές.

Μάνος Δασκαλάκης: Διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση το 2018

«Από το φωτογραφικό υλικό προκύπτουν κακώσεις κατά τον στοματικό βλεννογόνο – άνω χείλος του στόματος, αριστερά της μεσότητας, ενώ δίνεται η εντύπωση δύο εκδορών στη βάση του αριστερού ρώθωνα. Οι ως άνω κακώσεις παρέχουν χαρακτήρες αιμορραγικής διήθησης – δηλαδή είναι εν ζωή γενόμενες κακώσεις. […..]. Το πανάκι που μας απεστάλη και το οποίο έχει βρεθεί στην κούνια του βρέφους αφορά υφασμάτινο τύπου πετσετέ – λευκού χρώματος διαστάσεων 23χ20 εκατοστών. Το πανάκι αυτό έφερε ευμεγέθεις κηλίδες βιολογικού υλικού , απεστάλη για ανάλυση DNA έφερε κηλίδες αίματος, ενώ διαπιστώθηκε και η παρουσία σίελου. Τα ως άνω βιολογικά υλικά ανήκουν στην Ίριδα. Η παρουσία, ικανής ποσότητας συνδέεται ευθέως με το ανευρεθεν τραύμα στο βλεννογόνο του στόματος και συνηγορεί υπερ προηγηθείσας άσκησης ισχυρής πίεσης με αυτό. [….]. Με βάση τη μεθοδολογία κατά πάγια τακτική ακολουθείται και ακολουθήσαμε και εμείς στη συγκεκριμένη περίπτωση, οδηγούμαστε στη διάγνωση βίαιου – στερητικού μηχανισμού θανάτου (ασφυκτικού)».

Δείτε εδώ την εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top