Πινγκ - πονγκ ευθυνών για τη φωτιά που έκαψε τη Γλυφάδα και τη Βούλα

Η πρώτη μεγάλη φωτιά του καλοκαιριού κατέστρεψε σπίτια και περιουσίες

«Μπαλάκι» μεταξύ των αρμοδίων έχουν γίνει οι ευθύνες μετά την πρώτη μεγάλη φωτιά του καλοκαιριού που ξεκίνησε από την Άνω Γλυφάδα και επεκτάθηκε στην Βούλα, καταστρέφοντας σπίτια και περιουσίες. 

Ο δήμαρχος Γλυφάδας καταγγέλλει πως η φωτιά ξέσπασε από τον υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ. Από την άλλη ο ΔΕΔΔΗΕ υποστηρίζει ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εμπλοκή του.  

Βούλα: Υπόνοιες για εμπρησμό στη δεύτερη εστία πυρκαγιάς

O Δήμος, ο ΔΕΔΔΗΕ και η Πυροσβεστική διασταυρώνουν τα ξίφη τους για το τι πήγε στραβά με αποτέλεσμα να καταστραφούν σπίτια και περιουσίες. Έφταιξε άραγε ο δυνατός αέρας; Τα ακαθάριστα οικόπεδα; Ή κάποια έκρηξη στον υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ; 

Φωτιά Γλυφάδα: «Έρχεται σκληρό καλοκαίρι» - Γιατί εξαπλώθηκε η πυρκαγιά

Σε ύφεση η φωτιά σε Βούλα και Βάρη – Ισχυρές δυνάμεις στο σημείο

«Εκεί που είναι ο σταθμός της ΔΕΗ ξεκίνησε, εμείς πήγαμε 200 μέτρα πιο μπροστά ώστε να την κόψουμε», λέει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star o εθελοντής πυροσβέστης, Πέτρος Δούδεσης.

Σύμφωνα με το δήμαρχο δεν είναι οικιστική περιοχή , είναι σε απόσταση τουλάχιστον 500 μέτρων από τα σπίτια.  Κατά συνέπεια δεν είναι αρμοδιότητα δική του να έχει καθαρίσει το χώρο.  

 

Φωτιά σε Γλυφάδα – Βούλα: Συγκλονιστικές εικόνες από την εκκένωση

«Εδώ είναι ΔΕΔΔΗΕ και δασική υπηρεσία, όποτε μας ζητείται κάτι σπεύδουμε αμέσως να το κάνουμε. Το μείζον εδώ είναι αν είναι αυτά τα χορταράκια, αυτές οι ελιές και αν κάποια δέντρα γύρω από το σταθμό πρέπει να υπάρχουν ή όχι. Το βέβαιο είναι ότι κάτι ξεκίνησε από εδώ», τονίζει ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.

Τι απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ για τη φωτιά

Ο ΔΕΔΔΗΕ από την πλευρά του αμφισβητεί ότι ξεκίνησε από τον υποσταθμό η πυρκαγιά και επισημαίνει πως, σε κάθε περίπτωση, θα περιμένει το πόρισμα της Πυροσβεστικής.

Φωτιά - Βούλα: Ο Σταμάτης Γονίδης και η σύζυγός του άφησαν το σπίτι τους

«Από τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν προκύπτει εμπλοκή του ΔΕΔΔΗΕ στην πυρκαγιά που ξέσπασε στην Άνω Γλυφάδα! Σε κάθε περίπτωση θα περιμένουμε,  το πόρισμα της Πυροσβεστικής, της μονής αρμόδιας,  ώστε να εξακριβωθούν τα αίτια», αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Φωτιά Γλυφάδα: Φωτογραφία ντοκουμέντο του Star

H φωτογραφία - ντοκουμέντο του Star που δείχνει να βγαίνει καπνός από τον υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ στην Άνω Γλυφάδα 

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς σημειώνει πως οι αεροπορικές επιχειρήσεις σχεδιάστηκαν και εκτελέστηκαν με πολύ καλό συντονισμό από το κέντρο επιχειρήσεων και συνέβαλαν στον περιορισμό και της ζημιάς. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top