Δικηγόρος οικογένειας Βαλυράκη: Τα χτυπήματα που δέχτηκε ήταν επαγγελματικά

Προφυλακίστηκαν οι δύο κατηγορούμενοι ψαράδες για τη δολοφονία του

Ένας εκ των δικηγόρων της οικογένειας του πρώην υπουργού, Σήφη Βαλυράκη, ο Μανώλης Φωτάκης μιλώντας το πρωί στον 9.89 Alpha Radio και την Τασούλα Παπανικολάου δήλωσε ότι περίμεναν αυτή την απόφαση της δικαιοσύνης, την προφυλάκιση των κατηγορούμενων, και γι' αυτό πάλευαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα των 17 μηνών, από τις 24 Ιανουαρίου 2021 που βρέθηκε νεκρός στην θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας.

«Το ψέμα γενικώς έχει κοντά ποδάρια και τώρα φάνηκε για ακόμη μία φορά πόσο ρηχοί ήταν οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί .Αν δεν είχαν γίνει αυτές οι παραλείψεις εξαρχής από την πλευρά των προανακριτικών οργάνων του λιμενικού, θεωρώ ότι η υπόθεση θα είχε βγει πολύ πιο γρήγορα άμεσα και δεν θα είχε περάσει η οικογένεια έναν δεύτερο θάνατο. Όλα αυτά, που δεν έγιναν τότε, τα έκανε η οικογένεια με δικούς της πραγματογνώμονες, με δικούς της τεχνικούς συμβούλους για να μπορέσουμε να φθάσουμε εδώ που φθάσαμε σήμερα», δήλωσε.

Προφυλακίστηκαν οι δύο ψαράδες για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη

«17 μήνες πέρασαν με καταθέσεις αυτοψίες εκθέσεις. Η υπόθεση μπήκε στο αρχείο και με εντολή στη συνέχεια της Εισαγγελίας Εφετών Χαλκίδας, μετά από προσφυγή της οικογένειας του πρώην υπουργού, φθάσαμε στην άσκηση ποινικής δίωξης», πρόσθεσε.

«Ποτέ δεν χάσαμε την πίστη μας στη δικαιοσύνη», εξηγεί ο κ.Φωτάκης.

Ερώτηση Γ. Παπανδρέου και Κεγκέρογλου για «συγκάλυψη δολοφονίας Βαλυράκη»

«Αυτό που θέλουμε να ψάξουμε μέχρι τέλους αυτή τη στιγμή είναι να δούμε γιατί έγινε αυτή η συγκάλυψη. Δεν ήταν τυχαία θεωρώ και θα πάμε μέχρι τέλος σε αυτό το κομμάτι και φυσικά και τα αίτια της δολοφονίας. Είναι ακραίο αυτό που έγινε .Εξάλλου, τα χτυπήματα που δέχτηκε ο Σήφης Βαλυράκης ήταν επαγγελματικά .Δεν ήταν χτυπήματα διαπληκτισμού Προσωπικά πιστεύω ότι ο θάνατός του δεν ήταν τυχαίος Εγώ πιστεύω ότι υπήρξε σχεδιασμός», εξήγησε.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του πρώην υπουργού δηλώνει ότι τα χτυπήματα, που έφερε το θύμα σύμφωνα με τις ιατροδικαστικές εκθέσεις, ήταν τέτοια που έδειχναν δολοφονία 

Ο κ.Φωτάκης εξήγησε, τέλος, ότι στην ανάκριση έχει παραδοθεί τεχνική έκθεση από drone της περιοχής, που δίνει πολλά στοιχεία για την υπόθεση Η ανάκριση δεν θα κλείσει άμεσα  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top