Μόνο στο Star: Έντονη παρουσία ελληνικών πολεμικών πλοίων στο Αιγαίο

Ακραία τουρκική προκλητικότητα στη Λήμνο

Αυξημένη είναι η κινητικότητα των ελληνικών πολεμικών πλοίων στο Ανατολικό Αιγαίο, καθώς το υδρογραφικό Τσεσμέ βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση, όπως κατέγραψε η κάμερα του Star. Ακραία τουρκική προκλητικότητα στη Λήμνο κατέγραψε ο απεσταλμένος στην περιοχή ο Λάμπρος Δεμερτζής.

Νέες βολές Μητσοτάκη σε Τουρκία: Φαντασιοπληξίες χαμένων αυτοκρατοριών

Έντονη είναι η παρουσία των ελληνικών, πολεμικών πλοίων στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, που περιπολούν από τον βορρά μέχρι τον νότο. Όπως κατέγραψε η κάμερα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star και ο Λάμπρος Δεμερτζής ανοιχτά του Άι Στράτη, ναρκαλιευτικό που βρίσκεται στο κεντρικό Αιγαίο, επιτηρεί την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή.

ελληνικό πολεμικό ναυτικό στο Αιγαίο

Σημειώνεται ότι νότια, προς τη Σκύρο, βρίσκεται εντός διεθνών υδάτων το τουρκικό Τσεσμέ, το οποίο παρακολουθεί στενά το πολεμικό ναυτικό και το λιμενικό σώμα.

Οι Τούρκοι «ανεβάζουν το θερμόμετρο» με δύο παράνομες NAVTEX

Με δυο παράνομες NAVTEX σε Αλεξανδρουπολη και Καστελοριζο οι Τουρκοι προσπαθουν να ανεβάσουν το θερμόμετρο στο Αιγαίο. Ωστοσο, οι τουρκικές προκλήσεις δεν κάμπτουν στο ελάχιστο το ηθικό των Ελλήνων στα ακριτικά νησιά.

Όπως κατέγραψε ο απεσταλμένος του Star στη Λήμνο, Λαμπρος Δεμερτζης, η έντονη κινητικότητα στη θαλάσσια οριογραμμή Ελλάδας - Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, τουρκική ακταιωρός κινείται στα θαλάσσια σύνορα, βορειοανατολικά της Λέσβου, εντός τουρκικών χωρικών υδάτων. Όμως το πλωτό της ελληνικής ακτοφυλακής  παρακολουθεί την κάθε τους κίνηση, όπως φαίνεται στις αποκλειστικές εικόνες του Star.

Ακραία τουρκική προκλητικότητα στη Λήμνο

Οι Τούκοι στην περίπτωση της Λήμνου έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Στο παρελθόν με παράνομη ΝΟΤΑΜ ειχανδεσμεύσει το ακρωτήρι Αγία Ειρήνη, που σημαίνει ότι θεωρητικά μπορούσαν να βομβαρδίσουν μέρος του νησιού. 

τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο

Οι Λήμνιοι ακούνε σχεδόν καθημερινά τους ήχους των τουρκικών αεροσκαφών που παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο. Τα αφτιά τους όμως δεν ιδρώνουν. 

Όπως λένε οι κάτοικοι του νησιού, είναι συνηθισμένοι όλα αυτά τα χρόνια από τις προκλήσεις των Τούρκων.

Ακραία τουρκική προκλητικότητα στη Λήμνο. Όσα κατέγραψε η κάμερα του Star και ο Λάμπρος Δεμερτζής - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top