Νέες βολές Μητσοτάκη σε Τουρκία: Φαντασιοπληξίες χαμένων αυτοκρατοριών

«Κάθε προσπάθεια παραβίασης κυριαρχίας θα τιμωρηθεί με πολύ σοβαρό τρόπο»  

Νέα προειδοποίηση απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προς την Τουρκία, στο συνέδριο του ΕΛΚ στο Ρότερνταμ, κάνοντας λόγο για «τιμωρία» με «πολύ σοβαρό τρόπο» κάθε προσπάθειας παραβίασης της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας.

 Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Δε θα κάνω ψυχανάλυση στην τουρκική ηγεσία!   

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε λόγο μάλιστα  για «φαντασιοπληξία χαμένων αυτοκρατοριών». Συγκεκριμένα ανέφερε: «Αυτό που δεν μπορούμε να ανεχτούμε είναι μια νέα εκδοχή ιστορικού αναθεωρητισμού: Φαντασιοπληξία χαμένων αυτοκρατοριών και προβολή ισχύος που δεν είναι εναρμονισμένη με τους κανόνες τους διεθνούς δικαίου».

Δένδιας για την προκλητική δήλωση Τσαβούσογλου: Η Τουρκία εκτίθεται 

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πάντως ότι «δε διαλέγεις τους γείτονές σου» και πρόσθεσε:  «Είμαστε προορισμένοι από τη γεωγραφία να ζούμε μαζί. Καλύτερα να το κάνουμε με ειρήνη και να επιλύουμε διαφορές με βάση το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας».  

Υπενθύμισε όμως ότι «αυτή η προσέγγιση δεν ήταν αμφίδρομη» και ότι «τον Μάρτιο του 2020 ήμασταν αντιμέτωποι με την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού».  

H απόφαση για διεθνοποίηση των προκλήσεων της Τουρκίας και η επίσκεψη Μητσοτάκη σε Κω - Ψέριμο  

Σε κάθε περίπτωση, όπως ανέφερε ο Γ. Ευγενίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η αναφορά αυτή του Έλληνα πρωθυπουργού έρχεται να υπενθυμίσει ότι η Αθήνα είναι αποφασισμένη να διεθνοποιήσει τις προκλήσεις της Άγκυρας, λόγος για τον οποίο εντάχθηκε το ζήτημα της Τουρκίας στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ τον Ιούνιο του 2022. «Κλειδί» θεωρείται και η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ τον ίδιο μήνα, στην οποία θα συμμετέχει και ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν, όπως φυσικά και ο Έλληνας πρωθυπουργός.        

«Στη σέντρα» βγάζει τους Τούρκους η Ελλάδα για τις προκλήσεις 

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός θα βρεθεί σύντομα σε ελληνικά νησιά που θέλουν να «γκριζάρουν» οι Τούρκοι και συγκεκριμένα στην Κω και την Ψέριμο.     
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top