Η Τουρκία άνοιξε τη στρόφιγγα του μεταναστευτικού

Μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού να αποτρέψει σκάφη να εισέλθουν στην Ελλάδα

Από ξηρά και θάλασσα, η Τουρκία άνοιξε τις μεταναστευτικές ροές. Μάχη δίνουν οι συνοριοφύλακες στον Έβρο να αποτρέψουν την είσοδο εκατοντάδων μεταναστών, ενώ, σε εξέλιξη είναι από τα ξημερώματα στο Ανατολικό Αιγαίο μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού  αποτροπής σκαφών που επιχειρούν να εισέλθουν στην Ελλάδα.

Κως: Ναυάγιο με 106 μετανάστες - Ανάμεσά τους 20 παιδιά

Το Λιμενικό με πλοία ανοιχτής θαλάσσης και πολλά πλωτά,  ανάμεσα σε Χίο και Σάμο, εμπόδισε πέντε ιστιοπλοϊκά και τέσσερις βάρκες με περισσότερους από 600 μετανάστες, οι οποίοι προσπάθησαν από τα ξημερώματα να εισέλθουν στην Ελλάδα.

Το περιστατικό είναι το δεύτερο σοβαρό μέσα σε ένα 24ωρο, καθώς οι Τούρκοι έστειλαν χθες βάρκα με 21 μετανάστες ανατολικά της Ρόδου, ανάμεσά στους οποίους ήταν ένα τυφλό κορίτσι και ένας ανάπηρος.

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται ασυνήθιστα αυξημένη μεταναστευτική πίεση στον Έβρο , με τις Ελληνικές Δυνάμεις να παραμένουν σε επαγρύπνηση και  ετοιμότητα.

Η χαμηλή στάθμη του ποταμού Έβρου δημιουργεί νέους «χώρους δράσης» με τους διακινητές να εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία ώστε να περάσουν πολλές μικρές ομάδες μεταναστών στην πλευρά της Ελλάδας.

Η Τουρκία άνοιξε την στρόφιγγά του μεταναστευτικού σε ξηρά και θάλασσα, και όλα δείχνουν ότι το επόμενο διάστημα θα κλιμάκωση. Ωστόσο το λιμενικό και αστυνομία βρίσκονται σε πλήρη επαγρύπνηση, προκειμένου να αποτρέψουν την είσοδό τους, τόσο στον Έβρο, όσο και στο Ανατολικό Αιγαίο.

Δείτε εδώ το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top