Ρεκόρ Guinness για την Κρήτη: Ο χάρτης του νησιού με 37.531 καλιτσούνια

Σχημάτισαν το μεγαλύτερο «μωσαϊκό» από λυχναράκια στον κόσμο

Ρεκόρ Guinness: Μωσαϊκό από καλιτσούνια στο Ηράκλειο Κρήτης

Από το Σάββατο 14 Μαΐου 2022, το Ηράκλειο της Κρήτης κατέχει και επίσημα μία θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Guinness, καθώς είναι πλέον ο τόπος, όπου δημιουργήθηκε το μεγαλύτερο «μωσαϊκό» από καλιτσούνια στον κόσμο.

Στην προβλήτα του Μικρού Κουλέ του Ηρακλείου σχηματίστηκε ένας πρωτοφανής σε μέγεθος χάρτης της Κρήτης, διαστάσεων 41Χ16 μέτρα, χρησιμοποιώντας 37.531 καλιτσούνια τύπου «λυχναράκια» και συνθέτοντας ένα φαντασμαγορικό σκηνικό μπροστά από το εμβληματικό Ενετικό Κάστρο της πόλης.

Μωσαϊκό από Καλιτσούνια στο Ηράκλειο Κρήτης

Ο εντυπωσιακός χάρτης της Κρήτης που σχηματίστηκε με 37.531 καλιτσούνια

Η συνολική προετοιμασία για το σχηματισμό του χάρτη, που έβαλε την Κρήτη στις σελίδες του βιβλίου των Guinness World Records, διήρκεσε έξι μήνες.

Τα 37.531 καλιτσούνια παρασκευάζονταν τις τελευταίες δύο εβδομάδες και τα προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν μεταξύ άλλων: 1 τόνος αλεύρι, 1 τόνος μυζήθρα, 400 κιλά ζάχαρη και 230 λίτρα αυγού.

Ο χάρτης της Κρήτης, που κατασκευάστηκε με τα κατεξοχήν παραδοσιακά της γλυκίσματα, ήταν μοναδικός και στις λεπτομέρειές του, με ξεχωριστούς χρωματισμούς από λευκή σοκολάτα και βούτυρο κακάο να αποτυπώνουν ανάγλυφα τα μορφολογικά χαρακτηριστικά του νησιού. 

Γεννήθηκε το πρώτο μωρό από Ουκρανούς πρόσφυγες στην Κρήτη

Το εντυπωσιακό αυτό γαστρονομικό εγχείρημα αποτέλεσε μια μεγάλη γιορτή για την πόλη του Ηρακλείου με κεράσματα, μουσική, άφθονο κέφι και άρωμα κρητικής παράδοσης, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

Μετά την επίτευξη του παγκόσμιου ρεκόρ -για την υλοποίηση του οποίου τηρήθηκαν αυστηρές υγειονομικές προδιαγραφές- το μεγαλύτερο μέρος των γλυκισμάτων προσφέρθηκε σε 12 Κοινωφελείς Οργανισμούς στο Ηράκλειο, αλλά και ευρύτερα στην Κρήτη.

Μωσαϊκό από καλιτσούνια στο Ηράκλειο Κρήτης

Η τοποθέτηση των καλτσουνιών!
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top