Γεννήθηκε το πρώτο μωρό από Ουκρανούς πρόσφυγες στην Κρήτη

Ο μικρός Μαρκ και οι γονείς του είναι υγιέστατοι

Ουκρανοί πρόσφυγες που έφυγαν από το Αζοφστάλ και έφτασαν στη Ζαπορίζια περιγράφουν τη φρίκη που έζησαν - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (4/5/22)

Το πρώτο μωρό Ουκρανών προσφύγων γεννήθηκε στην Κρήτη. Το αγοράκι γεννήθηκε στις 29 Απριλίου στο ΠΑΓΝΗ. Ονομάζεται Μαρκ, είναι υγιέστατος και μητέρα του είναι η Αλπίνα, Ουκρανίδα πρόσφυγας που κατάφερε να ξεφύγει από τον πόλεμο και να βρει καταφύγιο στην Κρήτη.

 Λίγες μέρες μετά τη γέννησή του έφτασε στο Ηράκλειο κι ο πατέρας του, ο Ιγκόρ.

Ουκρανία: «Ο Πούτιν ετοιμάζει παρέλαση στην καμένη Μαριούπολη στις 9 Μαΐου»

Με βάση την εφημερίδα «Πατρίς», το ζευγάρι δέχτηκε μεγάλη βοήθεια από την συμπατριώτισσά τους, Τατιάνα Κάρποβα. 

Σύμφωνα με όσα είπε η κ. Κάρποβα, η Αλμπίνα αποφάσισε να καταφύγει στην Κρήτη προκειμένου να μην υπάρξουν επιπλοκές στη γέννηση του παιδιού της. Εκεί, μάλιστα, βρισκόταν κι ένα συγγενικό της πρόσωπο.

Ουκρανοί πρόσφυγες στην Κρήτη

Το ζευγάρι Ουκρανών πλέουν σε πελάγη ευτυχίας μετά τη γέννηση του παιδιού τους - Πατρίς

Ολόκληρη η Κρήτη μια αγκαλιά για τους πρόσφυγες πολέμου από την Ουκρανία

Σημαντικός αρωγός στην στήριξη του νεαρού ζευγαριού ήταν και ο Δήμος Ηρακλείου. Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ρένα Παπαδάκη - Σκαλίδη παρείχε στην οικογένεια όλα τα απαραίτητα για την γέννα και την ανατροφή του παιδιού. 

Την βοήθειά τους παρείχαν και ιδιώτες.

Δύο μήνες τώρα ο Δήμος Ηρακλείου δεν έχει σταματήσει να μαζεύει ανθρωπιστική βοήθεια για τον σκληρά δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας στον Θεατρικό Σταθμό. Ήδη έχουν σταλεί τρία φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια και ο στόχος είναι η προσπάθεια αυτή να συνεχιστεί.

Συγκεκριμένα, συγκεντρώνονται μεταξύ άλλων είδη πρώτων βοηθειών και φαρμακείου, μη αποστειρωμένα γάντια, μη τραυματικό ψαλίδι, επίδεσμοι (αποστειρωμένοι και μη αποστειρωμένοι, ελαστικοί, εγκαυμάτων), μη υδραργυρικά θερμόμετρα, θερμικές κουβέρτες, βακτηριδιακά επιθέματα, ορμονικές αλοιφές, αντισηπτικά, παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, αντιβιοτικά, επιθέματα ματιών (ασπίδες), υποθερμικές σακούλες.

Επίσης, συγκενρώνονται θερμικά εσώρουχα, κουβέρτες, παπλώματα και προϊόντα μεγάλης διαρκείας όπως  κονσέρβες, δημητριακά, ζυμαρικά, γάλα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top