Ανάπλαση στη Βασιλίσσης Όλγας - Ποιες είναι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ποια οχήματα εξαιρούνται

Προς ανάπλαση η Βασιλίσσης Όλγας - Ποια οχήματα θα κινούνται

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας ενέκρινε σήμερα τη μελέτη ανάπλασης της Λεωφόρου Βασιλίσσης Όλγας.

Ο Κώστας Μπακογιάννης, δήμαρχος Αθηναίων, απαντώντας στις ενστάσεις της αντιπολίτευσης, τόνισε πως και στο παρελθόν σε σημαντικές παρεμβάσεις-έργα στην πόλη, όπως στις πεζοδρομήσεις της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Ερμού και Βουκουρεστίου, είχαν διατυπωθεί ανάλογες αντιρρήσεις, ενώ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Βασίλης Αξιώτης, υπογράμμισε την αξία που έχει αυτό το έργο για την Αθήνα.

Από την παράταξη «Ανοιχτή Πόλη», ο δημοτικός σύμβουλος Ρήγας Αξελός ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι με όσα δρομολογούνται «ανατρέπεται άρδην η λειτουργία της πόλης».

Μεγάλος Περίπατος: Δείτε πώς θα γίνει η Βασιλίσσης Όλγας

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Νίκος Σοφιανός, ανάφερε ότι στοχεύει στο «να υπηρετήσει το τουριστικό προιόν Αθήνα» και ότι «τα εκατομμύρια τουρίστες που την επισκέπτονται δεν αφήνουν στην πόλη ευρώ τσακιστό».

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα προκύψουν 

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα προκύψουν στο πλαίσιο του έργου προβλέπουν τα εξής:

Είσοδος στην Λ. Βασ. Όλγας από Βασ. Κωνσταντίνου με δεξιά στροφή και έξοδος Λ. Βασ. Όλγας προς τη Λ. Βασ. Αμαλίας μόνο με δεξιά στροφή στην κατεύθυνση προς Σύνταγμα (η αριστερή στροφή εξόδου προς τη Λ. Βασ. Αμαλίας δεν επιτρέπεται).

Είσοδος στη Λ. Βασ. Όλγας και από τις δύο κατευθύνσεις της Λ. Βασ. Αμαλίας και έξοδος με δεξιά στροφή προς την Οδό Αρδηττού και με αριστερή στροφή προς τη Λ. Βασ. Κωνσταντίνου.

Ποια οχήματα θα κινούνται

Όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και συγκεκριμένα:

Οχήματα που κινούνται από και προς τους χώρους στάθμευσης του Ζαππείου (δημόσιας χρήσης) και του Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών (ιδιωτικής χρήσης)

Οχήματα για την αποβίβαση και επιβίβαση παιδιών που αθλούνται στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών και στον Εθνικό Γυμναστικό Σύλλογο.

Ξεκινά ο «Μεγάλος Περίπατος» -Το κέντρο παραμένει ανοιχτό για όλους

Η πρόσβαση στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών θα εξακολουθεί να γίνεται μέσω του διαδρόμου τραμ, όπως γίνεται και σήμερα, σύμφωνα με τις υποδείξεις της ΔΜΕΟ, με δεξιόστροφη κίνηση και θα αποχωρούν από τον ίδιο κλάδο με δεξιόστροφη κίνηση προς την οδό Αρδηττού.

Οχήματα εξυπηρέτησης τροφοδοσίας των χρήσεων επί της Λ. Βασ. Όλγας (Ζάππειο, Αίγλη, Όμιλος Αντισφαίρισης Αθηνών), συμπεριλαμβανομένων και των οχημάτων ταχυμεταφορών (courier) και διανομών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (delivery).

Ακόμη εξαιρούνται οχήματα ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, σχολικών, δημοσίων υπηρεσιών, ηλεκτροκίνητων, έκτακτης ανάγκης. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top