Πάτρα: Άφαντο παραμένει το cd με τις φωτογραφίες της νεκρής Ίριδας

Γιατί δεν έχει παραδοθεί ακόμα στο Ανθρωποκτονιών στην Αθήνα

Ο Πέτρος Κουσουλός αποκάλυψε πως τα cd με τις φωτογραφίες από την ιατροδικαστική εξέταση της Ίριδας δεν έχουν παραδοθεί ακόμα στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Αθήνας. Τι απαντά η ασφάλεια της Πάτρας;

Έντονο προβληματισμό και δυσαρέσκεια ακόμα και σε ανώτερα επίπεδα της ΕΛ.ΑΣ. έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, προκαλέσει το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει παραδοθεί στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Αθήνας το cd με τις φωτογραφίες της Ίριδας που είχαν τραβήξει οι ιατροδικαστές. 

Πάτρα: «Η Πισπιρίγκου έχει σκηνοθετήσει τους θανάτους. Δε θα ομολογήσει»

Το συγκεκριμένο cd αποτελεί πειστήριο, καθώς περιέχουν φωτογραφίες που αποκαλύπτουν περίεργα σημάδια στο πρόσωπο του έξι μηνών βρέφους, το οποίο σύμφωνα με το πόρισμα ειδικού παθολογοανατόμου πέθανε από αγενεσία φλεβόκομβου. 

Όπως είπε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ο Πέτρος Κουσουλός, το cd υπάρχει κάπου στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Πάτρας. Όταν δημιουργήθηκε η δικογραφία για την υπόθεση της Ίριδας ένα μέρος του φακέλου εστάλη στην εισαγγελία, όχι όμως το cd, το οποίο παραμένει έως και σήμερα «κλειδωμένο» στα γραφεία της Ασφάλειας Πατρών, σε κάποιο υπόγειο ή σε κάποιο συρτάρι. 

Πάτρα ιατροδικαστές: Γιατί καθυστερεί το πόρισμα

Το ερώτημα τώρα είναι γιατί δεν παραδόθηκε το cd. Παρενέβη κάποιος για να μη γίνει αυτό; Υπήρχε δόλος; Δεν ήθελε κάποιος να παραδοθεί στην εισαγγελική αρχή; 

Το Ανθρωποκτονιών της Αθήνας ζήτησε όλον τον φάκελο από την εισαγγελία της Πάτρας, η οποία και τον απέστειλε, αλλά όχι το cd γιατί πολύ απλά δεν το είχε. 

Αποκάλυψη για Ίριδα – Μαλένα: Το μυστικό του θανάτου κρύβεται στη νοσηλεία

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους που επικαλέστηκε ο Πέτρος Κουσουλός η εξέλιξη αυτή θέτει αρκετά ερωτήματα για το πώς γίνονται οι έρευνες από τις υπηρεσίες της Πάτρας. Όλοι αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν, ένα τόσο σημαντικό πειστήριο της δικογραφίας, που αποδεικνύει τι ακριβώς συνέβη στην Ίριδα να έχει ξεφύγει από τη δικογραφία;

Πάτρα: Οι φωτογραφίες - ντοκουμέντο της Ίριδας που δείχνουν ασφυξία

Υπενθυμίζεται ότι στις συγκεκριμένες φωτογραφίες διακρίνονται ξεκάθαρα κάποια σημάδια στο πρόσωπο της Ίριδας, που ενδεχομένως να αποδεικνύουν ότι ο θάνατός της είναι εγκληματική ενέργεια. 

Πάτρα: Διαψεύδει η Ασφάλεια Πατρών ότι της ζητήθηκε το cd με τις φωτογραφίες της Ίριδας

Από την άλλη πλευρά, αστυνομικές πηγές που μίλησαν στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» διέψευσαν ότι το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Αθήνας ζήτησε τις φωτογραφίες από την ιατροδικαστική εξέταση της Ίριδας, τονίζοντας ότι δεν είχαν ποτέ τις φωτογραφίες αυτές. 

Και αυτό γιατί, όπως τονίστηκε, στην υπόθεση δεν ενεπλάκη η Ασφάλεια, αλλά το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών, κατά συνέπεια η Ασφάλεια δε θα μπορούσε να έχει στη διάθεση της το συγκεκριμένο υλικό.

Πάτρα: Πολύ Σύντομα Εξελίξεις Για Τους Θανάτους Ίριδας - Μαλένας

Σημειώνουν επίσης ότι τα «ευρήματα» από την αυτοψία στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου, αφού βρέθηκε το «ματωμένο» πανάκι και οι φωτογραφίες του βρέφους, βρίσκονται καταχωρημένα στη βάση δεδομένων του Εγκληματολογικού και είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή.

Αναφέρουν τέλος  πως το φωτογραφικό υλικό, στο οποίο φέρεται να αποτυπώνεται στο πρόσωπο της Ίριδας σημάδια, τα οποία παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια, δεν έχουν αποτυπωθεί σε αστυνομικό φιλμ κι ίσως έχουν δοθεί στη δημοσιότητα από άλλη πηγή, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την αστυνομία. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top