Πάτρα: Τα στοιχεία που μαρτυρούν ασφυκτικό θάνατο στη Μαλένα και την Ίριδα

«Μόνο στην Τζωρτζίνα υπάρχει κεταμίνη», εξηγεί ο Γρηγόρης Λέων

Τα τραύματα στη Μαλένα και την Ίριδα, το πανάκι με το αίμα και τα ευρύματα των ιατροδικαστών οδηγούν στον ασφυκτικό θάνατο των δύο παιδιών. Αιχμές του Γρηγόρη Λέων για αστοχίες στα αρχικά ιατροδικαστικά πορίσματα. Ξεκαθαρίζει ότι η κεταμίνη βρέθηκε μόνο στην Τζωρτζίνα

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα ξεκίνησαν να καταθέτουν στον εισαγγελέα Πατρών οι νοσηλευτές του Καραμανδάνειου νοσοκομείου Παίδων για την Ίριδα και τη Τζωρτζίνα. Στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, διαπιστώθηκε ο θάνατος της Ίριδας ενώ νοσηλεύτηκε η Τζωρτζίνα για μεγάλο διάστημα. 

Πάτρα: «Υπάρχει κι άλλο άτομο που εμπλέκεται στην υπόθεση»

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας επεσήμανε πως το επικρατέστερο σενάριο για τους θανάτους των πρώτων δύο παιδιών από την Πάτρα είναι ο ασφυκτικός θάνατος. 

Τα τρία παιδιά από την ίδια οικογένεια που πέθαναν στην Πάτρα

«Μπορούμε να οδηγηθούμε σε ασφαλή συμπεράσματα. Η εκταφή είναι το ύστατο μέσο όταν δεν έχουμε ικανοποιητικά στοιχεία και δεν έχουμε καμία άλλη επιλογή», εξήγησε ο ίδιος, μιλώντας για τον θάνατο της Μαλένας το 2019 και της Ίριδας το 2021. 

Μάνος Δασκαλάκης: Έφτασε στην ανακρίτρια για να καταθέσει

Υπάρχουν πολύ ισχυρά στοιχεία που συνηγορούν στον ασφυκτικό θάνατο και για τα δύο παιδιά. «Έχουμε σαφείς ενδείξεις που παραπέμπουν ουσιαστικά σε συγκεκριμένη αιτία έλλειψης οξυγόνου. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με το γεγονός ότι και στα δύο παιδιά έχουμε τραύματα στις έξω αεροφόρους οδούς, τραύματα τα οποία τώρα, στη δεύτερη ιατροδικαστική έκθεση εκτιμώνται με πολύ μεγαλύτερη προσοχή».

Τα στοιχεία για την Ίριδα και τη Μαλένα – Αποκλείεται η κεταμίνη 

Η περίπτωση της Ίριδας, μάλιστα, είναι ακόμα πιο ξεκάθαρη: «Στο βρέφος, πήγαμε στο μικροσκόπιο είδαμε έναν εγκέφαλο ο οποίος νοσούσε από έλλειψη οξυγόνου. Σε συνδυασμό με τα τραύματα που είχε το βρέφος και παράλληλα ένα πανάκι με αίμα αντιλαμβάνεστε γιατί ακριβώς κατευθυνόμαστε… Ουσιαστικά βεβαιώνεται μία τέτοια αιτία θανάτου», σχολιάζει ο έμπειρος ιατροδικαστής. 

Η Ίριδα, το δεύτερο παιδί που πέθανε στην ίδια οικογένεια της Πάτρας

Όσο για τη Μαλένα, το κορίτσι που πέθανε σε ηλικία 3,5 ετών, ο Γρ. Λέων λέει πως η ιατροδικαστική έκθεσή της και το πόρισμα για την ηπατική ανεπάρκεια περιλαμβάνει αστοχίες. «Τα ευρήματα προφανώς παραπέμπουν σε συγκεκριμένη αιτία θανάτου, αλλά και είδος θανάτου: ασφυκτικό θάνατο. Δυστυχώς, η συνάδελφος δε μερίμνησε ώστε να λάβει τμήμα εγκεφάλου ώστε να το δούμε το μικροσκόπιο», εξηγεί. 

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η ερώτηση της ανακρίτριας που δεν μπόρεσε να απαντήσει

Ωστόσο, η επιτροπή που ασχολείται πλέον τους δύο θανάτους ερευνά εξονυχιστικά τις αιτίες θανάτου και θα βγάλει ένα έγκυρο αποτέλεσμα. 

Πάντως, η χορήγηση της κεταμίνης, της θανατηφόρας ουσίας που βρέθηκε στις τοξικολογικές της άτυχης Τζωρτζίνας, έχει αποκλειστεί ως ενδεχόμενο.

«Το εργαστήριο που βρήκε την κεταμίνη στο τρίτο παιδί, εξέτασε τις ιστολογικές εξετάσεις του πρώτου. Δεν υπάρχει αμφισβήτηση επί των αποτελεσμάτων. Προφανώς στα δύο παιδιά δεν υπάρχει κεταμίνη», σχολιάζει ο Γρ. Λέων. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top