Ο ιατροδικαστής που ξεσκέπασε τη «Μήδεια» του Κορδελιού

Μία μάνα δηλητηρίαζε τα τρία παιδιά της - Οι ομοιότητες με την Πάτρα

Μία σοκαριστική υπόθεση παιδοκτονίας από το 1985 θυμίζει πολύ το σημερινό δράμα με τα τρία παιδία από την Πάτρα. Τότε, μία μητέρα δηλητηρίασε με χάπια τα δύο παιδιά της, ενώ λίγο πριν καταφέρει να δολοφονήσει και το τρίτο, εκείνο σώθηκε χάρη στον ιατροδικαστή Δημήτρη Ψαρούλη. 

Κορδελιό: Η «Μήδεια» του 1985 που δηλητηρίαζε τα τρία παιδιά της με χάπια

Τριάντα επτά χρόνια μετά, ο κ. Ψαρούλης μιλά στις «Αλήθειες με τη Ζήνα» για την υπόθεση που είχε συγκλονίσει την Ελλάδα και για το πώς έδρασε η 26χρονη «Μήδεια» στο Κορδελιό της Θεσσαλονίκης.  

Η ξεχασμένη υπόθεση της φρικτής παιδοκτόνου που θυμίζει Πάτρα

Η ξεχασμένη υπόθεση της φρικτής παιδοκτόνου που θυμίζει Πάτρα

«Η υπόθεση της Πάτρας με γύρισε στο 1985. Ήταν μία νέα μητέρα. Το πρώτο παιδί πήγε στο νοσοκομείο του ΑΧΕΠΑ και επί μήνες ήταν σε λήθαργο. Λίγο διάστημα αφού κατέληξε η μικρή Μαρία, ήρθε το άλλο παιδί πάλι σε βαθύ λήθαργο στο νοσοκομείο. Λίγες μέρες πριν πεθάνει το αγόρι, ήρθε και το τρίτο παιδί που ήταν 3 ετών. Οι γιατροί πανικοβλήθηκα και είπαν ότι κάτι δεν πάει καλά. Αποφάσισαν να στείλουν τα δύο τελευταία παιδιά στο Λονδίνο, όμως το αγοράκι δύο μέρες μετά κατέληξε. Το κορίτσι έγινε καλά στο Λονδίνο. Όμως, όταν επανήλθε στην Ελλάδα ήταν με τη μητέρα του, η οποία του έκανε το ίδιο πράγμα, του χορηγούσε φάρμακα». 

Πάτρα: Συγκλονίζουν οι εικόνες από τον τάφο των τριών κοριτσιών!

Ο κ. Ψαρούλης αποφάσισε να ερευνήσει περαιτέρω τους θανάτους όταν έφτασε και το τρίτο παιδί στο νοσοκομείο: «Είχα κρατήσει ένα όργανο ως στοιχείο. Αποφάσισα μαζί με την αναλύτρια να αναλύσουμε τη φορμόλη και έτσι φάνηκαν τα χάπια».

Στους οργανισμούς των παιδιών βρέθηκαν επικίνδυνες ουσίες, τις οποίες διέλυε η μητέρα μέσα σε νερό που τους έδινε. 

«Οι αναλύσεις τότε ήταν πιο δύσκολες. Αλλά μετά το τρίτο παιδί είπαμε ότι κάτι συμβαίνει. Τότε, η μητέρα διέλυε σε νερό τα χάπια και τα έδινε και οι γιατροί είχαν τρελαθεί, δεν ήξεραν τι γίνεται. Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι σε ένα παιδί 6 και 7 ετών θα ψάχναμε για βαρβιτουρικά».  

Αποκόμματα από εφημερίδες της εποχής για το έγκλημα που είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο

Οι ομοιότητες της παιδοκτονίας στο Κορδελιό με την υπόθεση της Πάτρας 

Όσο για την υπόθεση της Πάτρας, ο έμπειρος ιατροδικαστής δηλώνει πως οι δύο υποθέσεις παρουσιάζουν πάρα πολλές ομοιότητες και πιστεύει πως οι γιατροί πρέπει να συνεργαστούν, προκειμένου να βρουν τη λύση στο μυστήριο.

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τους θανάτους της Μαλένα και της Ίριδας

«Είναι η ίδια υπόθεση. Η λογική αυτό λέει. Όμως, η λογική πρέπει να βεβαιώνεται με στοιχεία. Από ότι θυμάμαι τα τρία παιδιά τα έχουν δει τρεις διαφορετικοί γιατροί. Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά και μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους. Δεν πρέπει να μπει κανένας τρίτος».

Ενδέχεται και τα άλλα δύο παιδιά της ίδιας οικογένειας να δολοφονήθηκαν μέσω κεταμίνης. Ωστόσο, αν τα στοιχεία τους για τις τοξικολογικές εξετάσεις πάρθηκαν 3 με 4 ώρες μετά τον θάνατό τους, είναι αναμενόμενο η κεταμίνη να μη βρέθηκε. 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top