Κορδελιό: Η «Μήδεια» του 1985 που δηλητηρίαζε τα τρία παιδιά της με χάπια

Οι ομοιότητες της σοκαριστικής παιδοκτονίας με την υπόθεση της Πάτρας

Όλα όσα ξέρουμε για το τι θα υποστηρίξει η Ρούλα Πισπιρίγκου ενώπιον της ανακρίτριας/ Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (3/4/22)

Ο θάνατος των τριών παιδιών από την Πάτρα καθώς και η σύλληψη της μητέρας τους για τη δηλητηρίαση της Τζωρτζίνας έχουν προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο. Όλοι μιλούν για ένα έγκλημα που δεν έχει ξαναγίνει στα ελληνικά χρονικά. 

Πάτρα: Πέντε απόπειρες δολοφονίας της Τζωρτζίνας το τελευταίο της 24ωρο

Ωστόσο, η υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου θυμίζει αρκετά την παιδοκτονία δύο παιδιών στο Κορδελιό πριν από 37 χρόνια.

Το 1985 η αστυνομία ανακαλύπτει ότι μία μητέρα δηλητηρίαζε τα τρία της παιδιά με χάπια. Η «Μήδεια» της Θεσσαλονίκης, όπως χαρακτηρίστηκε, δολοφόνησε τα πρώτα δύο της παιδιά, τον 7χρονο Ζήση και την 6χρονη Μαρία μέσα σε διάστημα περίπου τριών μηνών. Λίγο μετά την ταφή της μικρής Μαρίας, η μητέρα ξεκίνησε να δηλητηριάζει και το τρίτο της παιδί, την Αλεξάνδρα, ηλικίας 3 ετών. 

Η 26χρονη μητέρα έδινε στα παιδιά της βαρβιτουρικά χάπια τα οποία προκαλούσαν βαριά συμπτώματα και οδηγούσαν τα παιδιά στο νοσοκομείο. Οι γιατροί πίστευαν ότι τα παιδιά είχαν κάποιου είδους εγκαφαλίτιδα, καθώς ήταν συνέχεια σε λήθαργο. 

Εντατικολόγος Παίδων: «Μου έκανε εντύπωση η συμπεριφορά της μητέρας»

Η μικρή Αλεξάνδρα νοσηλευόταν, όταν μία μέρα η μητέρα της προσπάθησε να της δώσει τρία χάπια και να τη δολοφονήσει. Τότε το παιδί ξεκίνησε να βήχει πολύ, με αποτέλεσμα να το ακούσει ένας γιατρός και να επέμβει. Το κοριτσάκι έφτυσε ένα από τα τρία χάπια που του έδωσε η μητέρα του, με αποτέλεσμα να «λυθεί» ο γρίφος για τον θάνατο των αδερφών της. Το χάπι μεταφέρθηκε σε τοξικολογικό εργαστήριο και η μητέρα αναγκάστηκε να ομολογήσει τις πράξεις της. 

Ήθελε να ξεφορτωθεί τα παιδιά της για να… «κάνει» ελεύθερη ζωή

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει την ελληνική κοινή γνώμη και όλοι αναρωτιόντουσαν πώς μία μητέρα θέλησε να σκοτώσει τα μικρά παιδιά της. Ο σύζυγος της 26χρονης είχε υποστηρίξει πως είχε εξωσυζυγικές σχέσεις και ήθελε να κάνει ελεύθερη ζωή: «Την έπιασα μια φορά με έναν γείτονα 60χρόνων μέσα στο σπίτι μας και μαλώσαμε άσχημα. Τη χτύπησα και της είπα να μην ξαναπατήσει αυτός το πόδι του στο σπίτι μας.

Πάτρα: Στο φως νέες ζωγραφιές της Τζωρτζίνας – Πως αποτυπώνει τη μητέρα της

Μετά από αυτήν τη φασαρία, αυτός δεν ξανάρθε, αλλά άρχισαν να αρρωσταίνουν τα παιδιά μας, το ένα μετά το άλλο». 

Η άποψη του πατέρα για το κίνητρο της φόνισσας συμφωνούσε με τις μαρτυρίες των γειτόνων του ζευγαριού. 

Η δολοφόνος, πάντως, αρνιόταν τις κατηγορίες και έλεγε πως αγαπούσε πολύ τα παιδιά της. Υποστήριζε ότι αυτά ήταν επιληπτικά, όπως έλεγε και για τον άνδρα της, και δεν μπορούσε να τα βλέπει να υποφέρουν. Όταν ομολόγησε είπε πως ήθελε να τα σκοτώσει και μετά να αυτοκτονήσει, κάνοντας και η ίδια χρήση βαρβιτουρικών χαπιών. 

H Αλεξάνδρα, το τελευταίο παιδί της φόνισσας, γλίτωσε από τα χέρια της, όμως ακόμα και τόσα χρόνια μετά δεν έχει καταφέρει να αφήσει πίσω της το στυγερό έγκλημα και δυσκολεύεται στην καθημερινότητά της. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top