Εντατικολόγος Παίδων: «Μου έκανε εντύπωση η συμπεριφορά της μητέρας»

Η μαρτυρία του που έφερε στο φως το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR

Την περίεργη συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου είχε παρατηρήσει ένας εντατικολόγος στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, που έτυχε να κάνει ανάνηψη σε δύο παιδιά της, τόσο στην Τζωρτζίνα, όσο και στη Μαλένα.

Η μαρτυρία του που έφερε στο φως το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR είναι συγκλονιστική.

«Περίπου 15 λεπτά μετά την έναρξη της διαδικασίας ανάνηψης βγήκα από το θάλαμο και ενημέρωσα τη μαμά του παιδιού ότι το παιδί είναι άσφυγμο, απνοϊκό, ότι έχει πεθάνει ουσιαστικά και προσπαθούμε να το επαναφέρουμε στη ζωή. Θυμάμαι η μαμά μας είπε να συνεχίσουμε, γιατί και στο προηγούμενο επεισόδιο στην Πάτρα το παιδί ανέκτησε καρδιακό ρυθμό και αναπνοή μετά από 55 λεπτά ανάνηψης. Η δεύτερη ερώτηση που μου έκανε εντύπωση ήταν αν γνωρίζω αν δουλεύει ο βηματοδότης. Η αλήθεια είναι όταν ανακοινώνεις ένα γονιό ότι το παιδί του ουσιαστικά έχει φύγει από τη ζωή και κάνεις προσπάθεια να το επαναφέρεις, δεν περιμένεις να σε ρωτήσει αν δουλεύει ο βηματοδότης», είπε ο Εντατικολόγος του νοσοκομείου Παίδων.

Πάτρα: Η διαδρομή της κεταμίνης δείχνει και δεύτερο κατηγορούμενο

Αυτή η ερώτηση της Ρούλας Πισπιρίγκου ήταν που προβλημάτισε τον εντατικολόγο του Νοσ. Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του δεν κατάφερε να κρατήσει στη ζωή την Τζωρτζίνα.     

«Εγώ ενημέρωσα τη μαμά, η οποία βρισκόταν στο γραφείο των ιατρών, ότι το παιδί κατέληξε. Η μαμά ήταν στρεσαρισμένη, αλλά διατηρούσε ταυτόχρονα την ψυχραιμία της. Με ευχαρίστησε για τις προσπάθειες που κάναμε και μου ζήτησε αν γίνεται η νεκροτομή του παιδιού να γίνει στην Πάτρα. Της είπα ότι από όσο γνωρίζω ότι αυτό δεν ήταν εφικτό και τη συμβούλεψα να ορίσει έναν ιατροδικαστή, ως τεχνικό σύμβουλο που θα παρίσταται κατά τη διάρκεια της νεκροτομής», πρόσθεσε.

Όταν ο εντατικολόγος έμαθε ότι το κοριτσάκι, που ξεψύχησε στα χέρια του, ονομάζεται «Γεωργία Δασκαλάκη» θυμήθηκε ότι είχε κάνει προσπάθεια ανάνηψης και στην αδερφή της, τη Μαλένα, η οποία κατέληξε το 2019 στο ογκολογικό τμήμα του Αγλαΐα Κυριακού.

Σπάει την σιωπή της η νοσηλεύτρια της Τζωρτζίνας: «Είχα τρομοκρατηθεί»

«Θυμάμαι χαρακτηριστικά αυτή την περίπτωση, γιατί ήταν ένα φαινοτυπικά υγιέστατο παιδί περίπου τριών ετών, το οποίο μόλις είχε αρχίσει τη θεραπεία του στο Ογκολογικό τμήμα».

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top