Πάτρα: Οι δύο άγνωστες ουσίες που ανιχνεύθηκαν στην Τζωρτζίνα

Τι είναι η λιδοκαϊνη και η πριλοκαϊνη και γιατί χρησιμοποιούνται

Η Ρούλα Πισπιρίγκου ζήτησε και έθαψαν την Τζωρτζίνα μαζί με τάμπλετ της

Νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα μέσα σε 3 χρόνια.

Στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, σύμφωνα με το ereportaz.gr, έχουν εντοπιστεί – μετά τον τοξικολογικό έλεγχο – και άλλες ουσίες, εκτός από κεταμίνη: η λιδοκαϊνη και η πριλοκαϊνη.

Πάτρα: Η Πισπιρίγκου ζήτησε και έθαψαν την Τζωρτζίνα μαζί με τάμπλετ της

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι συγκεκριμένες ουσίες εξετάζονται πλέον και εκείνες καθώς, σε αντίθεση με την κεταμίνη, γι’ αυτές δεν πραγματοποιήθηκε ποσοτικός έλεγχος.

Τι είναι η λιδοκαϊνη και η πριλοκαϊνη

Η λιδοκαΐνη (lidocaine) είναι τοπικό αναισθητικό και ανήκει στην κατηγορία των αμινοαμιδίων. Προκαλεί αναστρέψιμο αποκλεισμό της μετάδοσης των ώσεων κατά μήκος των κεντρικών και περιφερικών νευρικών οδών.

Πάτρα: Η συνομιλία της Ρούλας με φίλη της πριν την ανακοπή της Τζωρτζίνας

Η δράση τους πιστεύεται ότι οφείλεται σε αναστολή της διόδου των ιόντων νατρίου στις κυτταρικές μεμβράνες με αποτέλεσμα επιβράδυνση της αποπόλωσης σε βαθμό που δεν αναπτύσσεται δυναμικό ενέργειας.

Η πριλοκαΐνη (prilocaine) δεσμεύεται στην ενδοκυτταρική επιφάνεια των διαύλων νατρίου και μπλοκάρει την επακόλουθη εισροή νατρίου εντός του κυττάρου με αποτέλεσμα τον περιορισμό της μετάδοσης του ηλεκτρικού ερεθίσματος.

Πάτρα: «Η σπιτονοικοκυρά δεν είχε καρκίνο – Να ερευνηθεί ο θάνατός της»

Το μπλοκ είναι αναστρέψιμο και όταν η πριλοκαΐνη διαχέεται μακριά από το κύτταρο, η λειτουργία του διαύλου νατρίου αποκαθίσταται, όπως και η ομαλή μετάδοση των νευρικών ώσεων.

Απόστολος Λύτρας: Γιατί δεν ανέλαβα τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Το ερώτημα το οποίο ανακύπτει είναι σε ποια φάση της νοσηλείας και για ποιον λόγο χορηγήθηκαν τα συγκεκριμένα σκευάσματα, καθώς και από ποιον δόθηκαν, από τη στιγμή που -όπως τουλάχιστον προκύπτει από το ημερήσιο φύλλο φαρμάκων- δεν αποδεικνύεται η χορήγησή τους από το προσωπικό του νοσοκομείου.

Σημειώνεται πάντως ότι οι δύο συγκεκριμένες ουσίες περιλαμβάνονται στο πόρισμα του καθηγητή Νικόλα Ράικου, ο οποίος διευθύνει το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ  έκανε την ποσοτική εκτίμηση της κεταμίνης που βρέθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας.

Τοξικολογικές Τζωρτζίνας

Οι τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας, για τη δολοφονία της οποία κατηγορείται η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου / Πηγή φωτογραφίας: ereportaz.gr
 
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top