Ουκρανία: Συγκινούν οι ιστορίες προσφύγων που ήρθαν στην Ελλάδα

Θέλουν να ξεκινήσουν μια νέα ζωή στην πατρίδα μας

Ρίγη συγκίνησης προκαλούν οι πρόσφυγες πολέμου που έφτασαν στην Ελλάδα από την Ουκρανία - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων τπυ Star

Συγκινούν οι Ουκρανοί πρόσφυγες πολέμου που φτάνουν στην Ελλάδα. Έχοντας νωπές τις εικόνες καταστροφής από την πατρίδα τους θέλουν να ξεκινήσουν μια νέα ζωή στην πατρίδα μας. Εντυπωσιασμένοι από την αγάπη που εισπράττουν, βλέπουν την Ελλάδα σαν τον τόπο που θα ριζώσουν μαζί με τις οικογένειές τους.

Στην Ελλάδα άλλοι 671 Ουκρανοί πρόσφυγες - Ανήλικοι οι 228

Καθηγήτρια πιάνου στην πατρίδα της, η κυρία Κατερίνα ονειρεύεται τώρα, όπως και πολλοί άλλοι συμπατριώτες της, να ξεκινήσει μια καινούρια ζωή εδώ. «Μας έχουν φερθεί πολύ φιλόξενα εδώ στην Ελλάδα. Θα ήθελα πολύ να μείνω εδώ, αισθανόμαστε σαν το σπίτι μας», είπε συγκινημένη.

Ουκρανία πόλεμος

Η Αλεξάνδρα είναι 33 ετών. Ήρθε με το παιδάκι της από το βομβαρδισμένο Χάρκοβο, όπου εργαζόταν σαν μηχανικός σε εταιρίες. Κάτοχος τριών πτυχίων, αναζητά στη Ελλάδα μια νέα αρχή, και γιατί όχι, να ριζώσει εδώ με το κοριτσάκι της, και όταν με το καλό τελειώσει ο πόλεμος να σμίξει και πάλι με τον άντρα της.

Ουκρανία - πρόσφυγες πολέμου

Η 37χρονη Ναντίρτζα ήρθε με την κόρη της την Μαρία και την μητέρα της να μείνει στη χώρα μας, να στήσουν από την αρχή το σπιτικό τους.

Ουκρανία - πρόσφυγες Ελλάδα

Ουκρανία: Μια μεγάλη αγκαλιά στην Κρήτη για την Πωλίνα και την οικογένειά της

Μια οικογένεια που έζησε την κόλαση του πολέμου στην Ουκρανία, φιλοξενεί ένας επιχειρηματίας στο Ηράκλειο της Κρήτης. Γιαγιά, κόρη και εγγονή εγκατέλειψαν το Κίεβο, όταν βόμβες έπεσαν δίπλα από το σπίτι τους. Πίσω έμειναν ο παππούς και ο σύζυγος για να πολεμήσουν για την πατρίδα τους. 

Η Οξάνα, η Κατερίνα και η Πολίνα έφυγαν από το Κίεβο. Πήραν μαζί τους τα διαβατήρια, λίγα χρήματα και μερικά ρούχα. Τα υπόλοιπα τα βρήκαν στην Κρήτη: ένα σπίτι, φαγητό και μια μεγάλη ζεστή αγκαλιά. 

Ουκρανία - πρόσφυγες στην Κρήτη

«Το πιο βασικό που μας έδωσαν ήταν η ασφάλεια Γιατί έπρεπε να φύγουμε από τα επικίνδυνα μέρη της χώρας μου. Τα άφησα όλα πίσω μου. Άφησα τη δουλειά, ήμουν δασκάλα και είχα το δικό μου γραφείο στούντιο, όπου δίδασκα αγγλικά και ελληνικά άφησα τους φίλους μου», είπε η Κατερίνα.

Η  Κατερίνα  ήξερε από το πρώτο λεπτό που ξεκίνησε το ταξίδι της ελπίδας ότι στην Κρήτη θα έβρισκε τους φίλους της. Τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζονταν χρόνια.

«Τακτοποιήσαμε το παιδί στο σχολείο, τους βρήκαμε δουλειά, ξεκινάνε και η μητέρα και η γιαγιά με την καλοκαιρινή σεζόν», είπε ο Δημήτρης που τις φιλοξενεί. 

Γιαγιά, κόρη και εγγονή φιλοξενούνται σε σπίτι επιχειρηματία στην Κρήτη - Ρεπορτάζ της Γωγώς Αποστολάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top