Κορωνοϊός: Πρόβλεψη για 30.000 κρούσματα εξαιτίας και του προσφυγικού

Μόλις το 33% του ουκρανικού πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο

Ακόμα και 30.000 κρούσματα κορωνοϊού τη μέρα προβλέπουν οι ειδικοί για τη χώρα μας, με την Όμικρον 2 να αποδεικνύεται εξαιρετικά απειλητική ακόμα και τώρα που είμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης των σκληρών δεικτών της πανδημίας. Τα προσφυγικά κύματα από την Ουκρανία, μπορεί να φέρουν μια νέα έξαρση αλλά και μια νέα μετάλλαξη του ιού.

Η αύξηση του ιού στα λύματα είναι ήδη υπαρκτή στην Αττική. Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ είναι αποκαλυπτικός και αναφέρει πως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναδυθεί μια νέα μετάλλαξη εξαιτίας του προσφυγικού. 

Κορωνοϊός: «Η απελευθέρωση των μέτρων αυξάνει την πιθανότητα νέου κύματος»

«Με την Ουκρανία έχουμε συνθήκες μεγάλου συνωστισμού με δυσμενείς συνθήκες διαβίωσής των ανθρώπων. Aναμένουμε κάποια έξαρση της πανδημίας και αυτές οι συνθήκες είναι που δημιουργούν τις προϋποθέσεις για πιθανή μετάλλαξη, η οποία θα επικρατήσει» δηλώνει στο Star ο κύριος Θάνος Δημόπουλος. 

Η χαλάρωση των μέτρων έφερε αύξηση κρουσμάτων 

Η χαλάρωση των μέτρων και η μη χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους έφερε αύξηση κρουσμάτων με την υπερμεταδοτική Όμικρον 2 να σαρώνει τη χώρα. Τα σενάρια δεν είναι αισιόδοξα, σε μια στιγμή που περιμέναμε ηρεμία μετά από 2 χρόνια πανδημίας. 

Κορωνοϊός: 26.536 τα σημερινά κρούσματα - 50 νεκροί και 358 διασωληνωμένοι

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star δηλώνει πως μπορεί να δούμε ξανά και 30.000 κρούσματα. 

Κορωνοϊός: Τρομακτική αύξηση 643% στο ιικό φορτίο περιοχής της Κρήτης

«Τις τελευταίες μέρες έχουμε κλιμάκωση των καθημερινών κρουσμάτων που οφείλεται στην Όμικρον 2 και φαίνεται ότι θα είναι αιτία να παραταθούν τα ψηλά νούμερα στα κρούσματα ή και να επιδεινωθούν φτάνοντας και τις 30.000 ημερησίως». 

Χθες καταγράφηκαν 22.694 κρούσματα, όταν μια μέρα πριν την έναρξη του πολέμου στις 23 Φεβρουαρίου ήταν 16.962 κρούσματα. Η αύξηση λοιπόν αγγίζει το 34%. Αξίζει να σημειωθεί πως στην Ουκρανία μόλις το 33% των πολιτών είναι πλήρως εμβολιασμένο. 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top