Η μαμά του μικρού Διονύση που ακρωτηριάστηκε μιλά για το χειρουργείο του

«Οι γονείς έχουμε μία δύναμη που δεν ξέρουμε ότι υπάρχει»

Ήταν ένα ιατρικό επίτευγμα, όταν ένας 11χρονος που ακρωτηριάστηκε υπεβλήθη σε επανασυγκόλληση του χεριού του από το ύψος του ώμου πριν από έναν μήνα. Πρόκειται για την πρώτη επιτυχή επανασυγκόλληση άκρου στο ύψος του ώμου σε παιδί στην Ελλάδα. 

Ζάκυνθος: Συγκολλήθηκε το χέρι του 11χρονου που ακρωτηριάστηκε

Το ατύχημα σημειώθηκε στις 12 Φεβρουαρίου στη Ζάκυνθο, όταν το αγόρι βρισκόταν σε χωράφι μαζί με τον πατέρα του. Ο μικρός Διονύσης κρύωνε και ο πατέρας του του έδωσε το μπουφάν του, όμως τα μακριά μανίκια πιάστηκαν σε αγροτικό μηχάνημα με αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό του παιδιού. 

Αμέσως στήθηκε μία τεράστια επιχείρηση. Το παιδί μεταφέρθηκε με ελικόπτερο C-130 από το νοσοκομείο Ζακύνθου στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και οι γιατροί έπειτα από ένα πολύωρο χειρουργείο κατάφεραν να επανακολλήσουν το άκρο του. 

Η μητέρα του μικρού Διονύση μίλησε σήμερα αποκλειστικά στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», περιγράφωντας πως έγινε το περιστατικό. 

«Με πήρε ο μπαμπάς του τηλέφωνο και μου λέει "Πήγαινε στο νοσοκομείο, έρψομαι και εγώ με τον Διονύση γιατί έκοψε το χέρι του". Ήταν μεγάλο σοκ όλο αυτό. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα αντικρύσω αυτό το πράγμα. Το παιδί καταλάβαινε, μας μιλούσε μέσα στο αεροπλάνο για ομάδες. Έλεγε στους γιατρούς ότι ήθελε να έρθει στην Αθήνα, αλλά όχι έτσι, γιατί τώρα φοβάται». 

«Ελπίζουμε στα καλύτερα - Ήδη σηκώνει λίγο τον αγκώνα του»

«Έμεινε στο χειρουργείο για εννιά ώρες περίπου. Αύριο κλείνουμε έναν μήνα που είμαστε στο νοσοκομείο. Έχει πολύ ταχεία ανάρρωση και οι γιατροί είναι πολύ ευχαριστημένοι» λέει η μητέρα του 11χρονου, τονίζοντας όμως πως δεν μπορούν ακόμα να ξέρουν αν το χέρι του θα γίνει ξανά το ίδιο λειτουργικό, όπως πριν το ατύχημα. «Ελπίζουμε στα καλύτερα. Αυτό είναι κάτι που θα φανεί στο τρίμηνο, γιατί μέχρι τότε το παιδί δε θα νιώθει το χέρι του. Ήδη σηκώνει λίγο τον αγκώνα του. Η ψυχολογία του είναι πάρα πολύ καλή και πιστεύω πως τον βοηθάει στη γρήγορη ανάρρωσή του». 

Η μητέρα του μικρού αποκαλύπτει πως αντλεί δύναμη από το παιδί της: «Γενικά, οι γονείς έχουμε μία δύναμη που όταν χρειαστεί εμφανίζεται και δεν ξέρουμε ότι υπάρχει. Αν κάποιος μου έλεγε ότι θα περάσουμε όλο αυτό θα έλεγα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να το αντέξω. Αλλά όταν βλέπω ότι το παιδί έχει δύναμη και θέληση, παίρνω δύναμη και εγώ από αυτόν»

Δείτε την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top