Το μετρό ντύθηκε με αφίσες εργαζόμενων γυναικών για τη Γιορτή της Γυναίκας

Οι γυναίκες πρωταγωνιστούν και στις συγκοινωνίες

Τις γυναίκες εργαζόμενες στις Σταθερές Συγκοινωνίες συστήνει στο επιβατικό κοινό η ΣΤΑ.ΣΥ. μέσω μιας καμπάνιας, που έχει κάνει την εμφάνισή της στα μέσα σταθερής τροχιάς. Με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, γυναίκες που εργάζονται σε τομείς, όπως η λειτουργία και η συντήρηση των Σταθερών Συγκοινωνιών, εμφανίζονται σε αφίσες, που τοποθετήθηκαν στα διαφημιστικά πλαίσια στους χώρους των σταθμών του Μετρό.

Οι γυναίκες που εργάζονται στις συγκοινωνίες, εμφανίζονται σε αφίσες σε σταθμούς του Μετρό, με αφορή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Με το σύνθημα «η συγκοινωνία είναι γένους θηλυκού», η ΣΤΑ.ΣΥ. αναδεικνύει την προσφορά των γυναικών στην εν γένει λειτουργία της εταιρείας, μέσω της αντιπροσωπευτικής αυτής φωτογράφησης δέκα γυναικών εργαζομένων.

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Τι γιορτάζουμε και πότε καθιερώθηκε

Οδηγοί συρμών, εκδότριες εισιτηρίων, τεχνίτριες τροχαίου υλικού, σταθμάρχες, ελεγκτές ισχύος, είναι οι επαγγελματικές ιδιότητες των γυναικών που παρουσιάζονται στις αφίσες, εκπροσωπώντας ουσιαστικά τις συνολικά 495 γυναίκες, που στελεχώνουν τις Σταθερές Συγκοινωνίες.

8 Μαρτίου 2022, Ημέρα της Γυναίκας, η ΣΤΑ.ΣΥ. γιορτάζει και συστήνει μέσω καμπάνιας, τις Γυναίκες της!

Η διοίκηση, λειτουργία και ανάπτυξη της ΣΤΑ.ΣΥ. στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην γυναικεία επαγγελματική παρουσία, που είναι αισθητή και ουσιαστική σε καίριες θέσεις ευθύνης, όπως αυτές της  Αναπληρώτριας Πρόεδρου και των Γενικών Διευθυντριών Λειτουργίας και Εταιρικής Υποστήριξης. Παράλληλα, την τρέχουσα περίοδο, θέσεις ευθύνης στην εταιρεία κατέχουν γυναίκες εργαζόμενες σε ποσοστό 32%, ενώ στον διοικητικό κλάδο το 50% των εργαζομένων είναι γυναίκες.

Γιορτή Της Γυναίκας 2022: Υποτροφίες στη μνήμη της αδικοχαμένης Καρολάιν
 

Οδηγοί συρμών, εκδότριες εισιτηρίων, τεχνίτριες τροχαίου υλικού, σταθμάρχες, ελεγκτές ισχύος, είναι οι επαγγελματικές ιδιότητες των γυναικών που στελεχώνουν τις Σταθερές Συγκοινωνίες

Το μήνυμα της ΓΣΕΕ για τη γιορτή της Γυναίκας

Η ΓΣΕΕ χαιρετίζει και τιμά κάθε 8 Μάρτη τους αγώνες για την ουσιαστική ισότητα και ισότιμη οικονομική, πολιτική και κοινωνική ταυτότητα όλων των γυναικών.

Όπως αναφέρει σε δελτίο τύπου που κοινοποίησε με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, ενώνει τη δράση και τη φωνή της κάθε μέρα για την εργαζόμενη, την άνεργη, τη συνταξιούχο, τη μετανάστρια, την πρόσφυγα, τη γυναίκα που δείχνει αλληλεγγύη και δύναμη σε κάθε πτυχή της ζωής της κόντρα στα στερεότυπα και τη μισαλλοδοξία, που σηκώνει το βάρος του πολλαπλού της ρόλου σε ένα περιβάλλον που η τυπική κατοχύρωση της ισότητας των φύλων εξουδετερώνεται καθημερινά από τις διακρίσεις και το έλλειμμα τόσο αποκατάστασης, αλλά και πρόληψής τους.

«Η πραγματικότητα παραμένει ωμή και αμείλικτη για την άνιση αμοιβή και τη μερικά αδήλωτη εργασία, τις απολύσεις, την ανεργία και τελικά την περιθωριοποίηση των γυναικών στην εργασία, ιδιαίτερα εάν αναπτύξουν συνδικαλιστική δράση, κάνουν οικογένεια, είναι ευάλωτες λόγω διαφορετικής ηλικίας, εθνοτικής προέλευσης, αναπηρίας ή γενετήσιου προσανατολισμού. Η πραγματικότητα αυτή ήταν και είναι σκληρή, υπήρχε και συνεχίζει να υπάρχει και δυστυχώς έχει εμπεδωθεί με τα μέτρα απορρύθμισης και ουσιαστικά κατάργησης της ασπίδας των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, τους περιορισμούς στην απεργία, την άκρατη ευελιξία, τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, την εργοδοτική παραβατικότητα στην τηλεργασία», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Η ΓΣΕΕ ενημερώνει ότι το isotita@gsee.gr και οι Δομές της για δωρεάν πληροφόρηση εργαζομένων και ανέργων, το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της ΓΣΕΕ, το Δίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης & Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, είναι στη διάθεση των εργαζομένων για την υποβολή καταγγελιών ή την παρακολούθηση καταγγελιών στην Επιθεώρηση Εργασίας και τον Συνήγορο του Πολίτη που αφορούν ζητήματα παράνομων διακρίσεων, βίας και παρενόχλησης στην εργασία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top