Γιορτή Της Γυναίκας 2022: Υποτροφίες στη μνήμη της αδικοχαμένης Καρολάιν

«Στόχος είναι να μην ξεχαστεί η ιστορία της»

Όλα όσα είπε η Έλλη Σπυροπούλου, δημοσιογράφος και επικεφαλής της εταιρείας παραγωγής Update Entertainment

Στη θέσπιση υποτροφιών στη μνήμη της αδικοχαμένης Κάρολαιν Κράουτς, για τους μαθητές της Αλοννήσου που θα επιτύχουν το 2022 την είσοδο τους σε ανώτερες σχολές, προχωρά το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής. Τη σχετική πρωτοβουλία και τον συντονισμό της ανέλαβε η εταιρεία παραγωγής Update Entertainment,  η οποία ήρθε σε επαφή με τον δήμαρχο του νησιού, Πέτρο Βαφίνη, καθώς και με τον πρ. του Δικτύου Νικόλαο Πέντζο.

«Η θέσπιση υποτροφιών, έχει τη σύμφωνη γνώμη της οικογένειάς της, ενώ κύριος στόχος είναι να μην ξεχαστεί η ιστορία της. Οι υποτροφίες αφορούν σε αγόρια και κορίτσια του νησιού. Δεν έχει σημασία του φύλο τους», είπε στο star.gr η Έλλη Σπυροπούλου, δημοσιογράφος και επικεφαλής της εταιρείας παραγωγής. 

Καρολάιν Κράουτς

Στόχος της θέσπισης των υποτροφιών, είναι να μην ξεχαστεί η ιστορία της αδικοχαμένης Καρολάιν

Γυναικοκτονία Θεσσαλονίκη: «Ο αδελφός μου ήταν ένα κακοποιημένο παιδί»

«Καμία γυναίκα δεν θα πρέπει να νιώθει μόνη και ανασφαλής»

Σύμφωνα με την κ. Σπυροπούλου, η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας υπήρξε η κατάλληλη συγκυρία για να ανακοινωθεί αυτή η πρωτοβουλία, με την ευχή να δημιουργηθούν από όλους οι ανάλογες συνθήκες για μια κοινωνία στην οποία καμία γυναίκα δε θα νιώθει μόνη, ανασφαλής, ώστε να γιορτάζει χωρίς φόβο, κάθε μέρα της ζωής της.

«Η χρονιά που πέρασε άφησε πίσω της τραγικά περιστατικά που μας έκαναν να αναρωτιόμαστε αν τελικά η θέση της γυναίκας στην κοινωνία που διαβιώνουμε είναι τέτοια που να μας επιτρέπει να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας. 

Τα αυξημένα ποσοστά βίας και δολοφονιών δεν έδωσαν την ελπίδα γι’ αυτό, μιας και η κοινή γνώμη βρέθηκε επανειλημμένα να συγκλονίζεται και να παγώνει μπροστά σε εγκληματικές συμπεριφορές. Η ιστορίας της αδικοχαμένης Καρολάιν Κράουτς, που έγινε σύμβολο για τις γυναίκες που υφίστανται κάθε μορφής κακοποίηση και το τραγικό της τέλος ανέδειξαν την ανάγκη ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης, αλλά και την υποχρέωση να μην αφήσουμε ως κοινωνία να ξαναζήσει καμία γυναίκα τέτοιες δραματικές στιγμές.

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Τι γιορτάζουμε και πότε καθιερώθηκε

Στην τοπική κοινωνία της Αλοννήσου που ζει η οικογένεια και η μικρή της κόρη, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα στο πρόσωπο της Κάρολαιν αναγνωρίζουμε την κόρη, την αδερφή, την σύζυγο, την γυναίκα που όλες θα μπορούσαμε να βρεθούμε στη θέση της», σημειώνουν σε κοινό Δελτίο Τύπου, οι εμπλεκόμενοι Φορείς, ο Δήμος Αλοννήσου και το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top