Κορωνοϊός: Προς κατάργηση η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή για την άρση του μέτρου

Όσα είπε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας τη Δευτέρα 28/2

«Πέφτουν» οι μάσκες μετά τις Απόκριες, με την Επιτροπή των ειδικών να συνεδριάζει σήμερα για να λάβει τις τελικές αποφάσεις. 

Κορωνοϊός: Σε πτώση το ιϊκό φορτίο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Οι ειδικοί, σύμφωνα με πληροφορίες, έχοντας λάβει υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας, θα συζητήσουν σήμερα για την άρση του περιοριστικού μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, αλλά μόνο για τους εξωτερικούς χώρους.

Κορωνοϊός: 17.176 νέα κρούσματα, 52 θάνατοι - 408 διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ

Το μέτρο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ μετά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, από την Τρίτη 8 Μαρτίου, καθώς τόσο το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς όσο και την Καθαρά Δευτέρα ο συνωστισμός και στους εξωτερικούς χώρους θα είναι μεγάλος.

Σημειώνεται ότι μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα αρθούν όλα τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό, όπως είχε διαμηνύσει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.  

Κορωνοϊός: Οι νέες συστάσεις του CDC για τη χρήση μάσκας 

Νέες συστάσεις για τη χρήση μάσκας εξέδωσε πριν από λίγες ημέρες το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Οι νέες συστάσεις υποδεικνύουν ότι 70% των Αμερικανών μπορούν πλέον να διακόψουν τη χρήση μάσκας, ενώ δεν χρειάζεται να τηρούν κοινωνικές αποστάσεις ή να αποφεύγουν τους πολυσύχναστους εσωτερικούς χώρους, ενώ οι νέες οδηγίες δε βασίζονται πλέον μόνο στον απόλυτο αριθμό κρουσμάτων σε μια κοινότητα.

Οι επιστήμονες θα μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς, έτσι ώστε να δίνουν το «πράσινο φως» για την άρση των μέτρων με βάση τρεις παραμέτρους:

  • τις νέες εισαγωγές σε νοσοκομεία που σχετίζονται με COVID-19 την προηγούμενη εβδομάδα
  • το ποσοστό νοσοκομειακών κλινών που καταλαμβάνονται από ασθενείς με Covid-19
  • τα νέα κρούσματα κορωνοϊού ανά 100.000 άτομα την προηγούμενη εβδομάδα

Με βάση τις 3 αυτές παραμέτρους, μπορεί να υπολογιστεί εάν ο κίνδυνος για τους κατοίκους μιας περιοχής είναι χαμηλός, μέτριος ή υψηλός.
Σύμφωνα με το CDC μόνο οι περιοχές υψηλού κινδύνου θα πρέπει να απαιτούν από όλους να φορούν μάσκα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top