Να πετάξουμε τη μάσκα στους εξωτερικούς χώρους εισηγείται η κυβέρνηση

Πλεύρης: Άρση των μέτρων για εμβολιασμένους έως τέλη Μαρτίου

Η κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας φαίνεται πως θα είναι το επόμενο βήμα προς την πλήρη επιστροφή στην κανονικότητα.

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων συνεδριάζει την ερχόμενη Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου, και σύμφωνα με πληροφορίες η εισήγηση της κυβέρνησης είναι να εξεταστεί η άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.

Προφανώς αυτό θα αφορά μέρη που δεν υπάρχει συνωστισμός. Μένει να φανεί πότε θα δοθεί το «πράσινο» φως από την επιτροπή και από πότε θα ξεκινήσει να ισχύει.

Κορωνοϊός: Κάτω από 10.000 τα νέα κρούσματα μετά από σχεδόν 2 μήνες

Όπως εκτιμάται, εάν η επιτροπή κάνει δεκτή την εισήγηση της κυβέρνηση, πιθανόν να «πετάξουμε» τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους από την 1η Μαρτίου.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Πώς ορισμένοι γλιτώνουν με κόλπο τα 100 ευρώ

Εξάλλου, όπως τόνισε για μία ακόμη φορά ο Θάνος Πλεύρης, θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα έως τα τέλη Μαρτίου.

Άδεια εργαζομένων λόγω νόσησης από Covid: Τι αλλάζει

«Θεωρώ ότι έως τα τέλη Μαρτίου θα έχουν αρθεί τα μέτρα που ισχύουν για τους εμβολιασμένους. Υπάρχουν μέτρα όπως η χρήση μάσκας και οι αποστάσεις που θα συνεχίσουν να ισχύουν. Για τους ανεμβολίαστους δεν είμαστε ακόμη σε αυτήν την κουβέντα, θα παραμείνουν τα μέτρα», ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σε ότι αφορά τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, ο κ. Πλεύρης είπε πως δεν υπάρχει σενάριο επιστροφής τους την 1η Απριλίου.

«Δύο είναι τα σενάρια: ή θα αποτελεί τυπικό προσόν ο εμβολιασμός και επομένως δεν θα μπορεί να παραμείνει στο ΕΣΥ ή θα επεκταθεί η αναστολή σύμβασης για όσο κρατήσει η πανδημία» τονίζοντας πως αυτό σημαίνει τουλάχιστον έως το τέλος του χρόνου, όπως δείχνουν και οι παραγγελίες που γίνονται για εμβόλια», σημείωσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top