Euroferry Olympia: «Παγώνει» η έρευνα μέχρι να μεταφερθεί σε ασφαλές λιμάνι

Θα μετακινηθεί στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας- Υπήρξε αναζωπύρωση το βράδυ

Οι πρώτες πληροφορίες για τη ρυμούλκηση του πλοίου σε λιμάνι - βίντεο από ΕΡΤ

Τη μετακίνηση του πλοίου Euroferry Olympia σε ασφαλή λιμάνι ζήτησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι επιχειρήσεις των στελεχών της ΕΜΑΚ, με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Το πλοίο βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή Κασσιόπη βόρεια της Κέρκυρας και θα μετακινηθεί στο λιμάνι Πλατυγιαλίου, στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας. Η διαδικασία ρυμούλκησης χρειάζεται τουλάχιστον 15- 20 ώρες ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες. 

Euroferry Olympia: Η ανακοίνωση της οικογένειας του 58χρονου νεκρού οδηγού

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ναυτιλίας, η Πυροσβεστική ενημέρωσε πως έχουν εξαντληθεί οι επιχειρησιακές δυνατότητες έρευνας και διάσωσης επί του πλοίου στη σημερινή του θέση. Το υπουργείο Ναυτιλίας, λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα κατάσταση του πλοίου και τις λοιπές συνθήκες και προϋποθέσεις μετακίνησης του σε ασφαλές λιμάνι, επικοινώνησε με την εταιρεία που έχει αναλάβει τη διαχείριση της ναυαγιαίρεσης για τις κατάλληλες και ασφαλείς ενέργειες.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η μετακίνηση και η διαμονή των συγγενών των αγνοουμένων θα γίνει με φροντίδα και μέριμνα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Μικρή αναζωπύρωση τη νύχτα

Στο μεταξύ, μικρή αναζωπύρωση υπήρξε τη νύχτα στο πλοίο, η οποία τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο. Σήμερα, οι ρίψεις νερού στο  Euroferry Olympia συνεχίστηκαν για πέμπτη ημέρα.

Η επιχείρηση για τον εντοπισμό των 10 αγνοουμένων σταμάτησε χθες, αργά το απόγευμα, ενώ στο εσωτερικό του πλοίου εξακολουθούν να υπάρχουν μικρές εστίες φωτιάς, πυκνοί καπνοί και υψηλές θερμοκρασίες.

Φωτιά πλοίο: «Ο σύζυγός μου είναι ζωντανός και περιμένει να τον σώσουν»

Σε δύο από τα καταστρώματα του πλοίου, όπου επιχειρούν με οξυγόνο και ειδικές στολές άνδρες της ΕΜΑΚ, το διοξείδιο του άνθρακα ξεπερνά τα 500 Ppm (μονάδα μέτρησης διοξειδίου). Μάλιστα, η κάθε επιχείρηση που γίνεται δεν μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από 30 λεπτά, ενώ η ορατότητα είναι πολύ περιορισμένη.

Η πυρκαγιά στο πλοίο «Euroferry Olympia» εκδηλώθηκε στο τρίτο κατάστρωμα τα ξημερώματα της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από Ηγουμενίτσα προς Πρίντεζι. Οι διασωθέντες ανέρχονται σε 280 άτομα, επιβάτες και πλήρωμα, 10 άτομα φέρονται να αγνοούνται, ενώ εντοπίστηκε νεκρός ένας 58χρονος οδηγός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top