Παρέμβαση εισαγγελέα για καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης σε σχολείο

Δώδεκα μαθήτριες καταγγέλουν τους καθηγητές Γυμνασίου τους

Ρεπορτάζ της Λευκής Γεωργάκη για τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών από καθηγητές/ Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (14/2/22)

Ραγδαίες εξελίξεις υπάρχουν σχετικά με την καταγγελία 12 μαθητριών για σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητές τους σε σχολείο της Θεσσαλονίκης.  

Mαθήτριες καταγγέλουν καθηγητές για σεξουαλική παρενόχληση

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών ζήτησε από την Εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει προκαταρκτική εξέταση για να διακριβωθεί αν στοιχειοθετείται η καταγγελία των μαθητριών. Αυτό σημαίνει πως οι 12 ανήλικες θα δώσουν κατάθεση, ενώ θα κληθεί από τις αρχές και οποιοσδήποτε κρίνεται πως μπορεί να βοηθήσει στην έρευνα.  

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση ήρθε στο φως την περασμένη Παρασκευή, όταν το Γυμνάσιο τελούσε υπό κατάληψη. Οι γονείς των παιδιών πήγαν στο σχολείο για να καταλάβουν τι συμβαίνει και είδαν πως πολλοί μαθητές έγραφαν τα παράπονά τους σε έναν πίνακα. Ανάμεσα σε αυτά, ήταν και οι ισχυρισμοί των 12 κοριτσιών πως δύο καθηγητές τις παρενοχλούσαν.  

Οι ανήλικες υποστηρίζουν πως τις ρωτούσαν «αν είχαν σεξουαλικές σχέσεις και πόσο έχουν προχωρήσει με τα αγόρια τους».  

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθυντής του Λυκείου και η διευθύντρια του Γυμνασίου κλήθηκαν το Σάββατο και πήγαν να καταθέσουν στην Ασφάλεια όσα ξέρουν για τους δυο καθηγητές και όσα τους είπαν τα παιδιά. 

Πλέον, η κατάληψη έχει λήξει και τα μαθήματα γίνονται μέσω τηλεκπαίδευσης.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top