Πάτρα: Μυστήριο για τους γιατρούς ο θάνατος της μικρής Τζωρτζίνας

Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα για τον χαμό των τριών κοριτσιών

η Τζωρτζίνα

Ο θάνατος της εννιάχρονης Τζωρτζίνας από την Πάτρα, μετά από τον χαμό των δύο αδελφών της έχει προκαλέσει πανελλήνια συγκίνηση, αλλά και πολλά ερωτήματα στην επιστημονική κοινότητα. 

Η μικρούλα είχε εξετασθεί πολλές φορές από γιατρούς, αλλά προς το παρόν παραμένει ένα μυστήριο η αιτία που προκάλεσε τον θάνατό της, δύο χρόνια μετά τον θάνατο της αδελφής της Μαλένας κι έναν χρόνο από εκείνος της μόλις έξι μηνών αδελφούλας της, Ίριδας. 

Τρεις αδελφές νεκρές σε τρία χρόνια - Δε φαίνεται γονιδιακό πρόβλημα

Πάτρα: Μυστήριο για τους γιατρούς τα αίτια θανάτου της Τζωρτζίνας

Σύμφωνα με το pelop.gr, η Τζωρτζίνα είχε εξετασθεί πολλές φορές από γιατρούς. Στο Ωνάσειο είχε υποβληθεί σε ηλεκτροφυσιολογικό έλεγχο, που δεν είχε δείξει κάτι, ενώ λίγους μήνες νωρίτερα είχε υποστεί καρδιολογικό πρόβλημα, είχε πάθει εγκεφαλοπάθεια και είχε νοσηλευθεί στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, όπου είχε την φροντίδα όλων των γιατρών και προσωπικά του διευθυντή Ανδρέα Ηλιάδη.

Η μικρούλα είχε, επίσης, νοσηλευθεί στο Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα, χωρίς πάλι να αποσαφηνίζεται κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα. Υπεβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων, που, σύμφωνα με τους γιατρούς, ήταν αρνητικές και μέχρι τώρα δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ιατρικά ο θάνατός της. 

Συγκλονίζει η μητέρα που έχασε τρία παιδιά: «Αφήσατε την αγκαλιά μου άδεια»

Όσοι γιατροί έχουν εξετάσει το παιδί δηλώνουν τουλάχιστον απορημένοι. Ανάμεσά τους και ο διευθυντής ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου του Ρίου, Α. Ηλιάδης, ο οποίος είχε δηλώσει ότι είχε «θωρακίσει» το παιδί, το οποίο είχε νοσηλευθεί επί μακρόν στη ΜΕΘ. 

Πάτρα: Ο γονιδιακός έλεγχος δεν έδειξε κάποιο κληρονομικό νόσημα

Απορία γεννά στους γιατρούς και το γεγονός ότι έγινε ενδελεχής γονιδιακός έλεγχος στους γονείς των τριών κοριτσιών για πιθανή ύπαρξη κάποιου κληρονομικού νοσήματος, ο οποίος όμως ήταν αρνητικός. Αυτό ωστόσο δεν αποκλείει να υπάρχει πρόβλημα κληρονομικότητας. 

Ωστόσο, άλλοι επιστήμονες τονίζουν πως τίποτε δεν προμήνυε τόσο τον θάνατο της Ίριδας από αγενεσία φλεβοκόμβου (καρδιακή νόσος) όσο και της Τζωρτζίνας, καθώς με τη συγκεκριμένη πάθηση γεννιέσαι.

Πάτρα: «Αντέχω μέχρι να την αποχαιρετήσω» - Έχασε και τα τρία της παιδιά

Το τρίτο μεγάλο ερωτηματικό που αφορά στην Τζωρτζίνα είναι ότι στο παιδί είχε τοποθετηθεί απινιδωτής, ο οποίος ουδέποτε είχε δώσει ενδείξεις για ύπαρξη καρδιακών αρρυθμιών ή φθίνουσα κατάσταση της καρδιάς της μικρής. 

Το απίστευτο δράμα οικογένειας στην Πάτρα - «Έχασε» και το τρίτο της παιδί

Ένα από τα κύρια ζητούμενα είναι τι συνέβη και προκλήθηκε εγκεφαλοπάθεια στη μικρή Τζωρτζίνα. Αν υπήρξε κάποιο λιποθυμικό επεισόδιο ή κάτι άλλο που δεν μπορεί να προσδιοριστεί από τους επιστήμονες που έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση. 

Απαντήσεις σε όλα αυτά ενδέχεται να δώσει το εξειδικευμένο εργαστήριο το οποίο εξετάζει τους ιστούς της 9χρονης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top